RAKAN PEJUANG

02 March 2011

YUSUF AL-QADHARWI LAGI!!!!!!!!!!!!!ASYIK NAK PANCUNG JE!

ANAK SUFI NAK BIDAS SIKIT TENTANG KENYATAAN YANG DIBUAT OLEH PAS BERHUBUNG DENGAN KERJASAMA PAS DAN DAP DIRESTUI OLEH ULAMA DUNIA SEPERTI YANG DILAPORKAN DALAM SINAR HARIAN HARI INI. 
PETIKAN DARI SINAR HARIAN:
Kerjasama Pas, DAP disokong ulama dunia 

MERLIMAU – Kerjasama Pas dalam Pakatan Rakyat (PR) bukan ‘perbincangan kedai kopi’, tetapi mendapat sokongan gerakan Islam di seluruh dunia.

Timbalan Presiden Pas, Nasharudin Mat Isa (gambar) mendakwa, keputusan menubuhkan PR dan bekerjasama dengan parti bukan Islam dicapai hasil perbincangan panjang dengan pemimpin-pemimpin gerakan Islam yang dipengerusikan oleh Pengerusi Kesatuan Ulama Sedunia, Syeikh Dr Yusuf Al-Qardhawi. ”Kita tubuhkan Barisan Alternatif (kini PR) pada 1998 bukan kita bincang di kedai kopi, tapi dicapai selepas pertemuan 13 pimpinan terkanan Pas yang diketuai Allahyarham Ustaz Fadzil (Mohd Noor), (Presiden Pas) Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Datuk Harun Taib dan pimpinan lain dengan 13 pemimpin gerakan Islam antarabangsa. 


”Majlis itu dipengerusikan Syeikh Dr Yusuf Al-Qardhawi di England. Tiga hari tiga malam kita bincang; akhirnya keputusan dicapai, dibaca sendiri oleh Dr Yusuf,” katanya dalam ceramah di Kampung Chin Chin, malam kelmarin. 

Ahad lalu, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, ketika berucap di Majlis Mesra Bersama Warga Felda Jengka 23 berkata, Pas sepatutnya bekerjasama dengan UMNO untuk memperjuangkan isu-isu berkaitan umat Islam di negara ini dan bukannya memilih bersahabat dengan DAP. OLEH KERANA NAK TUNJUK LEBIH ISLAM DARIPADA ORANG ISLAM YANG LAIN, PENGKHIANAT AGAMA PEMIMPIN PAS YANG SEMAKIN RAKUS UNTUK BERKUASA NI SELALU MEMPERGUNAKAN NAMA SYEIKH DR YUSUF AL-QARDHAWI IAITU PENGERUSI ULAMA SEDUNIA. ORANG YANG PALING SUKA MAINKAN NAMA ULAMA BESAR INI ADALAH NUAR IBRAHIM DALAM CERAMAHNYA UNTUK MERAIH UNDI. PAS JUGA TIDAK KURANG JUGA SUKA MEMPERGUNAKAN NAMA BESAR INI UNTUK MEMPERLIHATKAN BAHAWA PENGANUT MEREKA (PAS) LEBIH ISLAM DARIPADA ORANG ISLAM YANG LAIN. 


APAKAN TIDAK, UNTUK MENDAPATKAN SOKONGAN UNDI DI MERLIMAU DAN KERDAU, MEREKA PASTI AKAN MENGGUNAKAN APA SAHAJA YANG BERKAITAN DENGAN ISLAM SEBAGAI ALAT MERAIH UNDI (DAN UNTUK MEMENUHI TABUNG BULUH MEREKA)! JUSTERU MEREKA MENDAKWA BAHAWA BARISAN ALTERNATIF HARAM YANG DIWUJUDKAN DULU SEMASA PENYINGKIRAN ANWAR IBRAHIM TELAH MENDAPAT RESTU DARIPADA SYEIKH DR. YUSUF. KONONNYA ULAMA-ULAMA BESAR DUNIA TELAH BERSEPAKAT MEMBENARKAN PAS BERGABUNG DENGAN DAP! KATANYA DAP NI PERLU DIJADIKAN KAWAN UNTUK MENENTANG KEZALIMAN UMNO! ASTAGHFIRULLAH! BETAPA JAHATNYA KATA-KATA MEREKA INI SEDANGKAN SEWAKTU MUZAKARAH TERSEBUT BERLANGSUNG, UMNO TIDAK BERADA BERSAMA MEREKA UNTUK MEMPERTAHANKAN DIRI DAN MENEGAKKAN CERITA YANG SEBENAR. INIKAH KEADILAN YANG DILAUNGKAN OLEH PAS? 


WAHAI NASHARUDIN, PEKIKAN APA YANG NAK KAMU SAMPAIKAN INI? KAMU NAK BERITAHU PADA RAKYAT MALAYSIA BAHAWA, KAMU BERSAMA PEMIMPIN PAS YANG LAIN BERMUZAKARAH DENGAN ULAMA DUNIA, BERCERITA TENTANG KEBURUKAN UMNO DAN MEMBAWA CERITA YANG BERMODALKAN POLITIK LEBIH DARIPADA AGAMA DI HADAPAN ULAMA-ULAMA DUNIA YANG LAIN SEHINGGA MEREKA PERCAYA PADA APA YANG KAMU SAMPAIKAN SEDANGKAN ORANG UMNO TIDAK DIBERI KESEMPATAN UNTUK BERMUZAKARAH BERSAMA KAMU UNTUK MEMBELA DIRI DAN MENYATAKAN YANG HAQ? 


INIKAH KEADILAN DALAM ISLAM YANG KAMU SEMUA LAUNGKAN WAHAI PENGANUT PAS? SUDAH PASTI ULAMA-ULAMA ITU BERSETUJU KAMU BERSEKONGKOL DENGAN DAPPIG CELAKA KERANA YANG MEMBAWA CERITA ITU KAMU. SEDANGKAN MEREKA TIDAK PUN MENDENGAR HUJAH DAN MUNGKIN TIDAK MEMAHAMIPUN APA YANG SEBENARNYA BERLAKU DI SINI. KINI KAMU NAK BERITAHU PADA ORANG ISLAM DI MALAYSIA NI BAHAWA PERSEPAKATAN KAMU BERSAMA DENGAN KAFIR DAPPIG LAKNATULLAH INI ADALAH DIRESTUI OLEH ULAMA DUNIA? KAMU NAK MEMPERBODOHKAN KAMI? KAMU FIKIR KAMI INI DUNGU DAN BOLEH DICUCUK HIDUNG SEPERTIMANA KAMU DIPERMAINKAN OLEH KAFIR CELAKA DAPPIG LAKNATULLAH? KERANA KAMU NAK MENGHALALKAN PERBUATAN KAMU BERSEKONGKOL DENGAN KAFIR HARBI DAPPIG CELAKA ITU MAKA KAMU SANGGUP MEMBAWA BERSAMA NAMA ULAMA BESAR DUNIA HANYA UNTUK MENGHALALKAN PERKAHWINAN HARAM KAMU DENGAN DAPPIG?


JIKA KAMU INGIN MENGAMBIL KEPUTUSAN ATAS ALASAN AGAMA DAN PERSETUJUAN ULAMA BESAR DUNIA, KAMU PERLU KETEPIKAN KETAKSUBAN KAMU PADA PARTI PAS. BAWALAH ULAMA-ULAMA BESAR KITA DI SINI SEPERTI USTAZ ABU HASSAN DIN AL-HAFIZ YANG TIDAK ADA KEPENTINGAN POLITIK SEPERTI KAMU UNTUK SAMA BERMUZAKARAH. BAWA JUGA PEMIMPIN ISLAM UMNO BERSAMA KAMU UNTUK MENCAPAI KATA SEPAKAT BAGI MEMBETULKAN YANG TIDAK BETUL! ITU BARU ADIL DARI SUDUT ISLAM. 


PAS SEMAKIN TERSASAR! ORANG ISLAM SUDAH NAMPAK SENARIO INI. PAS SUDAH TERSASAR! ITU SEBAB ORANG ISLAM YANG SEBENAR, YANG IKHLAS BERIBADAH KERANA ALLAH MENOLAK PERJUANGAN PARTI PAS YANG DILIHAT SEMAKIN JELAS MENJADI KUDA TUNGGANGAN DAPPIG CELAKA LAKNATULLAH! BERTINDAKLAH DENGAN BIJAK! BUKANKAH ISLAM ITU SEMPURNA?

3 comments:

Hati Riang said...

Depa tak takut berdosa kah? Minta lah pertolongan dari Allah wahai pengikut PAS.

Hamdan Rukun said...

ULASAN YANG BERANI DAN KELUAR DARI
PERANGKAP ' TAKSUB ' YANG MELAMPAU.

MEMANG BENAR, UMAT ISLAM MESTI DIBERI KEFAHAMAN BAHAWA YUSUF QARDHAWI SETAKAT INI TELAH GAGAL MELAINKAN MENJATUHKAN HUKUMAN. ITUPUN TANPA MENYELIDIK SECARA MENDALAM. SYABAS BRO.

AJAI62 said...

Assalam Bro

Memang suka cakap bohong. Riak tak berabis. Yusuf tu manusia juga dan bukannya maksum. Ada kita kisah kalau dia bincang dengan Lee Kuan Yew sekali pun.