RAKAN PEJUANG

29 March 2011

5 KERUSI SAHAJA TAPI MACAM NAK TAWAN 1 NEGERI!

Rakyat hidup lebih selesa tanpa BN

Harakahdaily   
KUALA LUMPUR, 29 Mac: Para pengundi Sarawak perlu bangkit menyanggah pemikiran lapuk dengan suatu persepsi baru bahawa tanpa BN rakyat akan hidup lebih selesa.
Pengarah Jabatan Pilihan raya Pemuda PAS Pusat, Mohd Firdaus Jaafar berkata, keadilan dan kesejahteraan tidak mampu lagi ditegakkan di bawah rejim BN.
“Jangan ada peluang buat BN memerintah buat sekian kalinya, kerana puluhan tahun mereka hidup mendera rakyat,” ujarnya dalam satu kenyataan. BACA SETERUSNYA HASUTAN HARAKAH
  RAKYAT SARAWAK TAK SEBODOH YANG DISANGKA OLEH PEMBANGKANG. RAKYAT SARAWAK TAK NAK JADI BODOH MACAM PARTI PAS YANG HANYA JADI PENCACAI UNTUK KEMENANGAN DAPPIG DAN PKR. BAYANGKAN, HANYA KERANA NAK BERTANDING 5 KERUSI SAJA DALAM PRN SARAWAK NANTI, PAS SANGGUP MENGHASUT RAKYAT SARAWAK AGAR MENOLAK BN YANG SELAMA NI MEMPERJUANGKAN NASIB PERIBUMI DAN PENDUDUK SARAWAK.

  SARAWAK YANG SEMAKIN MAJU DAN HIDUP SELESA

HASUTAN PULAK TU HANYALAH BERSANDARKAN SATU ANGGAPAN ATAU PERSEPSI DARI SUDUT KACA MATA POLITIK MEREKA YANG SEMPIT DAN GELAP. ADAKAH RELEVAN UNGKAPAN DI ATAS DALAM KEHIDUPAN ORANG SARAWAK YANG SEMAKIN HARI SEMAKIN NAMPAK SELESA SEKARANG INI DI BAWAH PENTADBIRAN BN? MANA MEREKA TAHU RAKYAT LEBIH SELESA HIDUP DI BAWAH PEMERINTAHAN MEREKA? 

KITA TENGOK JE APA YANG BERLAKU DI SELANGOR, KELANTAN, PENANG DAN KEDAH. SELESA KAH RAKYAT BERBANDING DULU? ADAKAH BANYAK PERBEZAANNYA ATAU LEBIH TERUK? MAMPUKAH PAS MENTADBIR SARAWAK JIKA HANYA MEMPUNYAI 5 SUARA SAJA DALAM PARLIMEN NEGERI? ITU PUN KALAU MENANG (WALAUPUN TIPIS). YANG PAS SIBUK TU KENAPA? SEBAB NAK MENGANGKAT DAPPIG CELAKA MEMERINTAH SARAWAK ATAU KERANA CINTA SANGAT KAT ANWAR YANG SEMAKIN HARI SEMAKIN BERMASALAH?

JADI, KEPADA RAKYAT SARAWAK, BUATLAH PILIHAN BIJAK. PAKATAN HARAM INI MATLAMAT MEREKA BUKAN UNTUK RAKYAT TAPI UNTUK MENJADIKAN NUAR BRAHIM (YANG BURUK IMEJNYA) INI MENJADI PM DAN YANG PALING PENTING UNTUK KEBUASAN NAFSU POLITIK MEREKA SENDIRI. 

RAKYAT SARAWAK TIDAK MUDAH DIPERBODOHKAN SEBAGAIMANA DAP MEMBODOHKAN PAS DAN PKR!

No comments: