RAKAN PEJUANG

21 March 2011

NAK KATA ROSNAH....NURUL IZZAH TU APA? BAIK SANGAT?

Angkuhnya Rosnah, baru bertatih dalam politik
Hazayani Zakaria   
KUALA LUMPUR, 18 Mac: Ahli Jawatankuasa Dewan Muslimat PAS Pusat, Aiman Athirah Al Jundi menyifatkan kenyataan Ketua Puteri Umno, Datuk Rosnah Abd Rashid Shirlin bahawa Pakatan Rakyat tidak lagi relevan sebagai angkuh.


KATA DULANG PAKU SERPIH, KATA ORANG AWAK YANG LEBIH. ITULAH YANG MAMPU ANAK SUFI KATAKAN. ITULAH NAMANYA PEMBANGKANG PUAK YANG SANGAT ANGKUH, SOMBONG, BONGKAK, UJUB DAN TAKABUR.BILA MEREKA DIUSIK DAN DICUIT MEREKA MELAMBONG MARAH DAN MULALAH KATA ORANG LAIN YANG ANGKUH DAN SOMBONG. 


TAPI BAGAIMANA PULAK CELUPARNYA MULUT NURUL IZZAH YANG JAUH LEBIH TIDAK BERPENGALAMAN DARIPADA ROSNAH? APA YANG IZZAH TAK KATA TERHADAP UMNO DAN BN? LEBIH TERUK DARIPADA APA YANG ROSNAH KATA TERHADAP PAKATAN. BEZANYA ADALAH APA YANG ROSNAH KATAKAN ADALAH YANG BENAR KERANA MEMANG BENAR PAKATAN DAH NAK HANCUR IBARAT NYAWA IKAN. PARA PEMIMPINNYA PENUH DENGAN KEPURAAN DAN BERSIFAT MUNAFIK DEMI MENJAGA HATI RAKAN-RAKANYA DALAM PAKATAN TAPI HAKIKATNYA MASING-MASING BAGAI ENAU DI TENGAH BELUKAR CUBA MELEPASKAN PUCUK MASING-MASING.

BERBEZA DENGAN APA YANG DIKATAKAN OLEH NURUL IZZAH YANG HANYA PANDAI KOMEN TAPI BUTA MATA UNTUK MELIHAT BETAPA UMNO DAN BN TELAH BANYAK MEMBERI BANTUAN DAN MENJAGA HAK RAKYAT SEKIAN LAMANYA. 


ITU SAJA BEZANYA! MACAM KATA UJANG RANGGI YANG MERUPAKAN PENGUNDI PANTAI DALAM, NURUL IZZAH NI TAK LAIN TUNJUK MUKA KAT PASAR MALAM, MENYENGEH SANA SINI, PERGI RUMAH KENDURI ORANG BAGI DUIT SERINGGIT DUA UNTUK MENDAPATKAN UNDI. KERJA TAK NAK BUAT ASYIK DOK MENYALAHKAN KERAJAAN SEDANGKAN DIA TIDAK PUN BERJUANG UNTUK RAKYAT DI PANTAI DALAM YANG TERDIRI DARIPADA MEREKA YANG HIDUP SUSAH. 


LAIN KALI KALAU NAK MENGATA ORANG, TENGOK DULU AWAK TU BENAR-BENAR SUCI KE TAK!


DASAR PEMBANGKANG HANYA TAHU MEMBANGKANG! MEMANG TAK RELEVAN PUN DENGAN RAKYAT MALAYSIA YANG SUDAH SEMAKIN MATANG MENILAI!

4 comments:

Bahtera Merdeka said...

Salam Anak Sufi,

Rosnah datangnya dari sebuah parti keramat yang banyak berjasa kepada agama, bangsa dan negara.

Nurul Izzah datangnya dari dari parti PKR yang mengkhianati agama, bangsa dan negara.

Untuk menjawat jawatan Ketua Puteri UMNO bukannya mudah.

Tetapi nak jadi AJK Muslimat Pas sangat mudah. Hanya perlu pandai mencipta fitnah, rajin menanam kebencian dan sanggup menukar agama daripada Islam sunni kepada Islam khawarij.

Nak jadi Naib Presiden PKR lagi senang, hanya tumpang tuah kes lanyak punggung papa sendiri.

Tak payahlah AJK Muslimat Pas Pusat buat temberang. Rakyat sudah faham kerenah khawarij yang kerjanya membunuh pemimpin Islam dan mencipta keganasan dan penyelewengan aqidah dari dahulu hingga sekarang.

Pejuang Revolusi 1957 said...

nur izzah cun ma.. perangai macam taik.. sama mcm pak dia.. busuk..

Anonymous said...

NAK BUAT MACAM MANA NASIB DIA JADI ANAK DSAI,KALAU IKUT KEPANDAIAN DAN KETOKOHAN LEBEH RAMAI DARIPADA NYA YANG LAYAK JADI APA DIA CAKAP SEMUA BETUL MACAM KITA CAKAP APA PUN ORANG TAK DENGAR JADI KENA LAH KITA BERUSAHA UNTUK NAIK WALAU PUN KITA ADA KEPANDAIAN DAN KETOKOHAN KENA LAH BERSAING SAMA LAH JUGA KALAU BAPAK KITA ORANG SUSAH KENA LAH BERUSAHA GIGIH UNTUK MENCAPAI KEJAYAAN DALAM PERNIAGAAN KALAU BAPAK KAYA TAK LAH MENGHADAPI BANYAK MASALAH TAU TAU BOLEH JADI CEO SYARIKAT. ITU LAH WARNA KEHIDUPAN DI DUNIA WALAU MACAM MANA PUN KITA HARUS BERSYUKUR KEPADA NYA.DI DUNIA KITA BERNASIB BAIK DI AKHIRAT BELUM TENTU.APA PUN KITA PERLU BERKHIDMAT DENGAN IKHLAS UNTUK MEMAJUKAN BANGSA, NEGARA DAN AGAMA.

AKUSOKONGUMNO said...

kata orang, kalau mudah dapat, mudahlah jatuhnya. jadi nurul izzah, watch out aaa.... tak lama lagi jtuh la kau.