RAKAN PEJUANG

01 November 2010

UMNO JANGAN GENTAR! GALAS AKAN JADI HAK KITA! INSYAALLAH!

Kajian dapati pengundi muda sokong PAS di Galas
Mohamed Zainal Abidin Hussin   
GUA MUSANG, 1 Nov: Kebanyakan pengundi muda yang ditemubual menerusi panggilan telefon oleh sebuah badan penyelidikan bebas berkata mereka akan mengundi PAS dalam pilihanraya kecil DUN Galas yang akan berlangsung 4 November ini.

Dapatan ini dikeluarkan oleh badan penyelidikan bebas Ilham Centre, yang sentiasa mengikuti perkembangan pilihanraya-pilihanraya kecil selepas pilihanraya umum ke 12 yang lalu.

“Kami membuat panggilan telefon semalam dan hari ini kepada 2150 pengundi muda dalam kawasan DUN Galas dan 320 melayan dengan baik dan memberi kerjasama,” kata Pengarah Eksekutif Ilham, Muhamad Hisommudin Bakar di sini petang ini.
 KEPADA PENYOKONG PARTI UMNO DI GALAS JANGAN RISAU DENGAN KAJIAN INI. TERNYATA DARIPADA 2150 ORANG PENGUNDI MUDA DALAM KAWASAN DUN GALAS, HANYA 32O ORANG SAHAJA YANG SUDI MELAYAN TINJAUAN NI. INI BUKAN PENENTU KEMENANGAN PAS DI GALAS. INI MENUNJUKKAN SATU STATISTIK YANG AMAT JELAS BAHAWA ANAK MUDA DI GALAS MENOLAK PAS KERANA TERNYATA ANAK MUDA DUN GALAS SUDAH SEMAKIN BIJAK UNTUK MENILAI BAIK BURUK PARTI UMNO DAN PAS.

WAHAI ANAK MUDA GALAS, PAS BUKAN LAGI PARTI ISLAM SEPERTI DULU. DULU PERJUANGAN PAS JELAS MEMPERJUANGKAN KEDAULATAN AGAMA KINI PERJUANGAN PAS SUDAH BERALIH ARAH PADA KUASA DAN HARTA. MARI KITA SELAMATKAN MARUAH ISLAM DENGAN MENOLAK PAS YANG TERNYATA SEMAKIN INTIM DENGAN DAP LAKNATULLAH HINGGA SANGGUP MEMBENARKAN DAP MENGGUNAKAN AYAT ALLAH SEBAGAI MODAL UNTUK BERCERAMAH. ADAKAH MEREKA LAYAK MENGGUNAKAN AYAT ALLAH SEDANGKAN MEREKA TIDAK BERIMAN DENGANNYA? MEREKA TIDAK BERIMAN PADA KITAB AL-QURAN. MEREKA HANYA INGIN MEMANCING HATI YANG RAPUH DENGAN AYAT QURAN. 

INGATLAH PADA SATU KETIKA DULU GOLONGAN KAFIR BERPURA MASUK ISLAM UNTUK MENJADI MUSUH ISLAM SEMASA ZAMAN RASULULLAH. INGATLAH BAGAIMANA ORANG KAFIR MENGGUNAKAN AYAT QURAN UNTUK MEMBAWA CERITA YANG MENGAIBKAN PARA RASUL SEHINGGA BERLAKU PEMBUNUHAN KE ATAS PARA NABI DAN RASUL ALLAH. INGATLAH WAHAI ORANG GALAS, PAS TIDAK MAMPU MEMBANGUNKAN UMMAH. MEREKA HANYA MAMPU BERJANJI TAPI SUKAR UNTUK MENEPATI. 

MENGUNDI PAS BUKANLAH TIKET UNTUK KE SYURGA DAN TIDAK PULA KE NERAKA JIKA MENGUNDI UMNO. SYURGA DAN NERAKA ITU ADALAH PADA NERACA ALLAH YANG AKAN DITENTUKAN UNTUK KITA ASAL SAHAJA KITA TIDAK MELUPAKAN RUKUN IMAN DAN RUKUN ISLAM SERTA TIDAK SEKALI-KALI MENDUAKAN ALLAH S.W.T. 

HANYA UMNO YANG MAMPU MEMBANGUNKAN UMMAH SEBAGAIMANA UMNO MENDIRIKAN RUMAH ALLAH (MASJID) DAN MEMBANGUNKAN PENDIDIKAN DAN EKONOMI UMAT ISLAM DI NEGARA TERCINTA INI.

PEMUDA GALAS TIDAK SEBODOH YANG DISANGKA OLEH PAS. PEMUDA GALAS BIJAK MENILAI UNTUK MASA DEPAN YANG LEBIH BAIK DEMI AGAMA, BANGSA DAN NEGARA!

No comments: