RAKAN PEJUANG

08 November 2010

KESOMBONGAN PAS....

Bersahabat dengan DAP bukan beban
Abd Shukur Harun shukurharun@yahoo.com   
.....Namun begitu, pada keseluruhannya sokongan rakyat kepada Pakatan Rakyat tetap utuh. Dengan kukuhnya kesepakatan PAS, PKR dan DAP dalam Pakatan Rakyat maka tidak benar dakwaan musuh Pakatan Rakyat bahawa kononnya PAS menanggung beban berat kerana bersahabat dengan DAP.

Dakwaan ini semata-mata dengan niat politik mereka supaya PAS menarik diri dari Pakatan Rakyat dan berjuang sendiri yang akhirnya membuka peluang untuk bekerjasama dengan Umno.

Saya yakin, dengan keputusan tiga Muktamar Tahunan PAS – di Ipoh, Shah Alam dan Kota Bharu tidak lama dulu - PAS tidak akan berjuang bersendirian, bahkan akan terus bersama Pakatan Rakyat.......

(HARAKAH ONLINE - 8 NOVEMBER 2010)

PAS SEOLAH-OLAH CUBA MENEGAKKAN BENANG YANG BASAH. YANG RAPUH TIDAK AKAN MENJADI KUKUH JIKA TELAH DITAKDIRKAN LERAI. KALAU DIAMATI KENYATAAN PENULIS PAS DALAM HARAKAH INI, IA MEMBERI GAMBARAN BAHAWA KETAATAN PAS PADA DAP DAN PKR MELANGGAR PERINTAH RASULULLAH S.A.W.

LIHAT SAHAJA KENYATAAN INI:
Dakwaan ini semata-mata dengan niat politik mereka supaya PAS menarik diri dari Pakatan Rakyat dan berjuang sendiri yang akhirnya membuka peluang untuk bekerjasama dengan Umno.
 MARI KITA KAITKAN KENYATAAN DI ATAS DENGAN SABDA RASULULLAH S.A.W DI BAWAH:

TIDAK AKAN MASUK SYURGA ORANG YANG MEMUTUSKAN HUBUNGAN SILATURRAHIM.  (H.R MUSLIM).

SESEORANG TIDAK AKAN MENCAPAI KESEMPURNAAN HAKIKAT IMAN SEHINGGA DIA MENINGGALKAN BERBANTAH-BANTAH WALAUPUN DIA DIPIHAK YANG BENAR.  (H.R. IBNU ABID DANYA)

TINGGALKAN BERBANTAH-BANTAH KERANA SESUNGGUHNYA BERBANTAHAN ITU TIDAK DIKETAHUI HIKMAHNYA DAN TIDAK AMAN DARIPADA FITNAH. (H.R.TABRANI).
 
TERNYATA KEBENCIAN PAS TERHADAP UMNO SANGAT MELAMPAUI BATASAN AGAMA. SEDANGKAN ALLAH DAN RASULNYA MEMERINTAHKAN KITA UMAT ISLAM BERSATU AGAR TIDAK BOLEH DIPERMAINKAN OLEH KAFIR LAKNATULLAH SEPERTI DAP. MENGAPA PAS BEGITU SOMBONG DAN BONGKAK? TIDAK KAH MEREKA TAHU BAHAWA MEREKA SEDANG DIPERGUNAKAN OELH DAP UNTUK BERKUASA? MENGAPAKAH ANGKUH PEMIMPIN PAS INI SEHINGGA TIDAK MAHU MENERIMA NASIHAT BEBERAPA ORANG ULAMA' YANG MENASIHATI MEREKA AGAR MENJAUHI DAP LAKNATULLAH DAN BERSATU DENGAN UMNO ATAS DASAR PERPADUAN UMMAH? APAKAH PEMIMPIN PAS YANG BERSEKONGKOL DENGAN DAP INI BUTA UNTUK MENILAI PERMAINAN LICIK DAP YANG SEDANG BERMAIN DENGAN WANG DAN KATA-KATA UNTUK MENDAPATKAN KEPERCAYAAN PAS TERHADAP MEREKA? 

PAS IBARAT TERKENA SIHIR DAP. TERTUTUP PINTU HATI MEREKA UNTUK MENGIKUT PERINTAH ALLAH AGAR BERSATU DI BAWAH PAYUNG ISLAM. MUNGKIN TIDAK KETERLALUAN JIKA DIKATAKAN PAS HARI INI ADALAH PAS YANG GILAKAN KUASA DAN PAS YANG SOMBONG SERTA UJUB PADA ILMU AGAMA YANG MEREKA MILIKI. MEREKA TIDAK PERNAH MENEGUR PENGIKUT-PENGIKUT MEREKA YANG MENGGUNAKAN BAHASA KOTOR DAN JIJIK, MENGKAFIRKAN ORANG ISLAM YANG LAIN, MEMBUAT TUDUHAN , MAKI HAMUN DAN MENGANGKAT GUAN ENG SEBAGAI KHALIFAH DAN LEBIH MULIA DARIPADA ULAMA YANG TERDAPAT DALAM KEPIMPINAN UMNO. MENGAPA TIDAK DIHARAMKAN SEMUA PERBUATAN TERCELA TERSEBUT? PAS MENDIAMKAN DIRI APABILA PENGIKUTNYA BERTINDAK AGRESIF TERHADAP ORANG LAIN. 
KERANA BERSEKONGKOL PAS DENGAN DAP LAKNATULLAH MAKA KINI PARTI PAS SENDIRI BERKOCAK. WAHAI PEMIMPIN PAS, INSAFLAH, SEDARLAH BAHAWA DAP MEMANG HANYA MEMPERGUNAKAN KALIAN UNTUK KEPUASAN NAFSUNYA MEMERINTAH NEGARA YANG TERCINTA INI!

No comments: