RAKAN PEJUANG

25 November 2010

KELANTAN DAH NAK JADI CHINA TOWN???????


Kelantan sasar 200 ribu pelancong China
Nazri Abdullah   
KOTA BHARU, 25 Nov: Kelantan mensasarkan sejumlah 200 ribu pelancong China datang ke negeri itu setiap tahun, dalam usaha membangunkan lagi ekonomi negeri.(HARAKAH DAILY.NET)
AMBOI, SEJAK BERSAHABAT DENGAN DAP NI, PAS DAH TUKAR HALUAN. DULU JADI SERAMBI MEKAH, KINI PAS DAH NAK JADI CHINA TOWN PULAK! YA LAH DAH 20 TAHUN MEMERINTAH, AGAKNYA SELAMA NI TAK TERPIKIR PULAK NAK MENUKAR STATUS. KINI SEJAK BERKASIH DENGAN PEMIMPIN DAP YANG MENIRU PEMERINTAHAN KHALIFAH UMAR ABDUL AZIZ,  PAS MENDAPAT INSPIRASI BARU PULAK UNTUK MENSASARKAN DAN MEMFOKUSKAN INDUSTRI PELANCONGAN MEREKA KEPADA PELANCONG CHINA. TENTU ORANG PAS AKAN TANYA BALIK, SALAH KE AGENDA MEREKA NI? JAWAPANNYA PASTI TIDAK SALAH CUMA PELIK JE TETIBA JE BERTUKAR SELERA SEJAK2 BERKASIH SAYANG DENGAN DAP! HM...SEGALANYA TERLALU MUDAH UNTUK BERUBAH!
RASANYA LEPAS NI, PENANG PULAK AKAN MENSASARKAN PELANCONG ARAB DAN BERTUKAR STATUS MENJADI SERAMBI MEKAH. ITU LAH MAKNYANYA KASIH SAYANG YANG TIDAK BOLEH DIPISAHKAN LAGI ANTARA DAP DAN PAS! KERANA KASIH SAYANG INI JUGA, SATU PERSATU DIBERITAKAN TANAH DIKELANTAN TELAH TERGADAI KE TANGAN ORANG LUAR (SIAPA? CUBA TEKA). KERANA KASIH SAYANG JUGA, PAS MEMBENARKAN DAP MENGGUNAKAN AYAT ALQURAN UNTUK DIPOLITIKKAN, KERANA KASIH SAYANG JUGA, PAS SANGGUP MENJADI KUDA TUNGGANGAN DAP SEBAGAIMANA DI PERAK DAN KERANA KASIH SAYANG JUGA PAS SUDAH MALU UNTUK MENGAKU MELAYU MALAH PENGIKUT PAS TELAH MENGANGGAP BANGSA MELAYU INI BANGSA YANG MEMALUKAN.
OLEH ITU MEREKA TAK KISAH PUN DENGAN TINDAKAN PEMERINTAH PULAU PINANG YANG TERANG-TERANG MENZALIMI ORANG MELAYU. KATANYA MELAYU NI HANYALAH BANGSA YANG SANGAT KUAT ASSOBIYAHNYA. MALAH ADA BLOG PENYOKONG PR MENGATAKAN ORANG MELAYU PERLU BERTERIMA KASIH PADA ORANG CINA KERANA DATUK NENEK MOYANG KITA ORANG MELAYU TELAH MEMELUK ISLAM HASIL DAKWAH PEDAGANG CINA YANG DATANG KE TANAH MELAYU. MALAHAN MENGIKUT BLOG TERSEBUT HANG TUAH JUGA BERASAL DARI TANAH BESAR CHINA. BEGITULAH CERITANYA KASIH SAYANG MEREKA PADA DAP BUKAN KEPALANG. 

ORANG BN PUN TIDAK PERNAH BERMUSUH DENGAN ORANG CINA MALAHAN TELAH WUJUD KONTRAK SOSIAL ANTARA KETIGA KAUM YANG MEMBAWA KEPADA PERPADUAN KAUM. CUMA DAP JE YANG CUBA MEMECAHKAN KEHARMONIAN KAUM SEBAGAIMANA BERLAKU PERISTIWA BERDARAH 13 MEI 1969. NAMUN PAS TAK KISAH ITU SEMUA. YANG PAS NAMPAK SEMUA INDAH BELAKA. KAMI PUN TAK KISAH JIKA ORANG CINA ISLAM DI CHINA DATANG MENJADI RAKYAT NEGARA INI KERANA MEREKA ISLAM TETAPI PERJUANGAN DAP????? FIKIRLAH SENDIRI DENGAN WARAS SIAPAKAH YANG TAKSUB DAN BERSIFAT ASSOBIYAH?

No comments: