RAKAN PEJUANG

03 November 2010

PENGUNDI DUN GALAS DAN BATU SAPI PERLU BACA NI DULU SEBELUM MENGUNDI...

ESOK PILIHAN RAYA KECIL AKAN DIADAKAN DI GALAS DAN BATU SAPI. UNTUK MEREKA YANG MENGUNDI INI, KETAHUILAH BAHAWA GALAS DAN BATU SAPI ITU HANYALAH SEBUAH KAWASAN KECIL YANG JIKA BN MENANG PUN TIDAK AKAN MEMBAWA PERUBAHAN BESAR UNTK BN NAMUN UNTUK PR KEMENANGAN DI GALAS DAN BATU SAPI SANGAT BERMAKNA BAGI MEREKA KERANA KEJAYAAN DI GALAS DAN BATU SAPI MENUNJUKKAN TAHAP KEKUATAN PENGARUH YANG MEREKA ADA DI KAWASAN TERSEBUT. INI BERMAKNA, BN MENJALANKAN KEMPEN UNTUK MEMENANGI KERUSI DUN GALAS DAN BATU SAPI BUKAN KERANA FAKTOR UTAMA INGIN MEMPERLUASKAN KUASA, TETAPI LEBIH KEPADA BANTUAN YANG INGIN DISALURKAN KEPADA KEDUA-DUA DUN INI. 
SECARA HALUSNYA UMNO DAN BN MEMBERI  ISYARAT KEPADA KEDUA-DUA DUN INI AGAR MEMBUAT PILIHAN YANG TEPAT UNTUK MASA DEPAN ANAK-ANAK MEREKA YANG AKAN MEWARISI KEDUA-DUA PEMBANGUNAN DUN BERKENAAN. DEMI MASA DEPAN GENERASI AKAN DATANG,
BN LAH MEDIUM YANG BOLEH MENYALURKAN BANTUAN
 DENGAN JAYANYA
JIKA MEREKA MEMILIH UMNO/BN, MAKA PELUANG UNTUK MEREKA MENIKMATI LEBIH BANYAK KEMUDAHAN DAN BANTUAN AKAN LEBIH MUDAH DISALURKAN OLEH KERAJAAN MEMANDANGKAN KAWASAN MEREKA TERLETAK DI BAWAH PENTADBIRAN KERAJAAN. 

JIKA MEREKA MEMILIH PAS ATAU PKR, PEMBANGUNAN DI TEMPAT MEREKA AKAN HANYA BERLEGAR DALAM RUANG LITUP YANG SAMA KERANA PAS DAN PKR MERUPAKAN PARTI YANG MENENTANG KERAJAAN. APA SAHAJA YANG KERAJAAN BUAT BAGI MEREKA SEMUANYA TIDAK KENA SEHINGGA BAJET 2011 YANG BANYAK MEMPERUNTUKKAN BELANJAWAN UNTUK RAKYAT LUAR BANDAR PUN DITENTANG DAN DIKRITIK OLEH MEREKA. SEDANGKAN TIDAK ADA PUN PEMBANGUNAN YANG MEREKA LAKUKAN KECUALI RETORIK DAN PEMBOHONGAN SERTA PUTAR BELIT GUAN ENG DI PULAU PINANG YANG SEMAKIN HARI SEMAKIN MENGURANGKAN PENDUDUK MELAYU DI SANA. 

KESIMPULANNYA: 


UMNO/BN PERLUKAN KEMENANGAN BUKAN KERANA TAMAKKAN KUASA TETAPI KERANA KEMENANGAN INI AKAN MEMUDAHKAN KERAJAAN MEMBERIKAN BANTUAN KEPADA RAKYAT DI KAWASAN DUN GALAS DAN BATU SAPI. INI KERANA PRIHATINNYA KERAJAAN PADA RAKYAT DI KAWASAN KECIL SEPERTI KEDUA-DUA KAWASAN INI.

SEDANGKAN PAS DAN PKR INGINKAN KEMENANGAN KERANA INGIN MENDABIK DADA DAN MEMBUKTIKAN KEPADA DUNIA BAHAWA MEREKA SANGAT BERPENGARUH SEDANGKAN MEREKA TIDAK MEMPUNYAI MODAL UNTUK MEMBANGUNKAN NEGARA. KALAU ADA MODAL PUN HANYA UNTUK KEGUNAAN POLITIK MEREKA. KEDUA-DUA DUN INI AKAN TETAP BERADA PADA TAHAP YANG SAMA SEPERTI KEBANYAKAN DUN-DUN LAIN YANG DIKUASAI MEREKA.

JADI KEPADA PENGUNDI-PENGUNDI DI GALAS DAN BATU SAPI: 


TEPUK DADA TANYALAH AQAL! ISLAM TIDAK JUMUD. IA BERKEMBANG MENGIKUT PERUBAHAN ZAMAN. ALLAH TIDAK PERNAH MELARANG ISLAM BERKEMBANG MENGIKUT ZAMAN CUMA ALLAH MELARANG KITA MENGUBAH ISI KANDUNG AL-QURAN DAN HUKUM ALLAH YANG TELAH DITURUNKAN SERTA MELARANG SEKERASNYA MEMPERGUNAKAN ALQURAN UNTUK TUJUAN POLITIK SEMPIT SEPERTI YANG DIAMALKAN PARTI-PARTI TERTENTU. 
CALON BN BATU SAPI
Linda Tsen Thau Lin
CALON BN GALAS
Ab.Aziz Yusoff
  
PENGUNDI GALAS DAN BATU SAPI - UNDI ANDA PENENTU MAJU ATAU MUNDURNYA KETURUNAN ANDA YANG AKAN MENJADI PEWARIS ANDA DI SANA. SYURGA ATAU NERAKA BUKAN TERLETAK PADA PARTI TETAPI PADA KEJAYAAN INDIVIDU DAN MASYARAKAT MEMPERKASAKAN UMMAH MENGIKUT LANDASAN YANG BENAR TANPA PERLU JUMUD DAN SEMPIT.

No comments: