RAKAN PEJUANG

26 November 2010

KAMI ANAK MUDA TETAP MENYOKONG DS NAJIB MEMBAWA NEGARA KE ARAH MEMBANGUNKAN ISLAM TANPA PREJUDIS

SOKONGAN TERHADAP DS NAJIB TIDAK GOYAH


PAS ingatkan Muhyiddin belia Malaysia bukan kayu
Harakahdaily   
KUALA LUMPUR, 26 Nov: PAS mengingatkan Timbalan Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin bahawa belia Malaysia bukan kayu yang tidak bernyawa, kerana mereka hidup di zaman langit terbuka dan maklumat di hujung jari.
Ketua Penerangan PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad berkata, belia tahu menilai yang mana intan dan kaca.
“Generasi ini tidak senang melihat kepincangan yang berlaku di dalam negara kita.
“Mereka tidak akan biarkan setengah abad kedua diperintah oleh pemimpin yang tidak bertanggungjawab kepada negara dan generasi masa depan,” ujarnya dalam satu kenyataan.
Beliau menyatakan demikian sebagai mengulas seruan Muhyiddin yang juga Timbalan Perdana Menteri di Seminar Pemimpin Muda Malaysia di Parlimen semalam supaya  generasi muda  tidak terpedaya dengan kumpulan yang mempunyai kepentingan tersendiri yang membawa ideologi dan perjuangan yang indah bunyinya.
Menurutnya, seruan Muhyiddin itu sebagai satu kenyataan yang tersilap sasaran. 
“Mungkin beliau membayangkan sedang berucap dengan perwakilan Umno yang terdiri daripada saluran satu yang hanya menelan maklumat melalui media lapuk Umno sahaja,” ujarnya.

GELI HATI MEMBACA UCAPAN BALAS PAS YANG DISAMPAIKAN OLEH IDRIS AHMAD BERKENAAN UCAPAN TPM SEMALAM. GELI HATI SUNGGUH KERANA NAMPAK SANGAT PAS MEMANG DAH TERDESAK. SEPERTI BIASA NADA IDRIS YANG SANGAT BERAPI DENGAN HASUTAN DAN HENTAMAN KEPADA KERAJAAN SEOLAH-OLAH PIMPINAN PR (PAS, DAP DAN PKR) ADALAH SEMULIA MANUSIA DAN SANGAT SUCI. 

PIIIIIIRAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHH! BARU MEMERINTAH SELANGOR TAK BERAPA LAMA DAH JADI KELAM KABUT! PKR DAH LINTANG PUKANG! YANG PENANG TAK HABIS-HABIS NAK MENGAMBIL TANAH ORANG MELAYU! DAN KELANTAN YANG DAH 20 TAHUN MEMERINTAH PUN TAK HABIS MAKI HAMUN DAN BERMUSUH DENGAN UMNO! AIR PUN TAK JERNIH DI KELANTAN TU! PENTADBIRAN PUN LINTANG PUKANG DENGAN SAMPAH SARAP KELILING KOTA! BANYAK CERITA NAK BERDUSTA!

UNTUK MAKLUMAN IDRIS DAN PAS, SEBAB DUNIA DAH TERBUKA LUAS LE KAMI SEMAKIN SEDAR DAN JELAS BAHAWA PERJUANGAN PAS HANYA DIPERKUDA OLEH DAP DAN PKR HANYA NAK MENAIKKAN ANWAR IBRAHIM. TIDAK ADA YANG INDAH PUN PERJUANGAN PAS NI! SETAKAT MELAUNGKAN ISLAM TETAPI HAKIKATNYA SEKARANG INI SUDAH LARI DARI LANDASAN ISLAM YANG SEBENAR! KAMI TIDAK BUTA UNTUK MENILAI SIAPA YANG LEBIH BAIK MEMERINTAH NEGARA! KAMI TIDAK SANGGUP MENYERAHKAN PIMPINAN NEGARA PADA PAS SEDANGKAN DI BELAKANGNYA ADA DAP YANG MENJADI MASTER MIND! 

PEMUDA TETAP MENYOKONG GAGASAN DS NAJIB TUN RAZAK
KAMI TIDAK SANGGUP DIPIMPIN OLEH DAP LAKNATULLAH! KAMI TIDAK SANGGUP DI PIMPIN OLEH PARTI KORUP SEPERTI PKR YANG TERLALU JELAS NAMPAK KRONINYA DAN SANGAT KOTOR PERCATURAN POLITIKNYA! WALAU KAMI MENYOKONG UMNO, KAMI TETAP MENJALANI IBADAH DAN MENTAATI ALLAH S.W.T. ADALAH LEBIH BAIK BERSATU DARIPADA BERPECAH DAN KAMI TETAP BERPEGANG PADA AL-QURAN DAN HADIS RASULULLAH SEBAGAI PANDUAN HIDUP KAMI. SALAHKAH KAMI? AKAN KE NERAKA KAH KAMI? HANYA ALLAH YANG AKAN MENENTUKAN SIAPA BENAR DAN SIAPA SALAH!

2 comments:

Hamdan Rukun said...

JAWAB KAU PAS. SELAMA INI ANAK MUDA YANG MENYOKONG KEBENARAN RAMAI. TAPI TAK SUKA CAKAP BANYAK. TAPI KORANG DAH MELAMPAU. CAKAP MACAM MEWAKILI KAMI. SAPA LANTIK KAU? KAU LAYAK MEWAKILI DAP SAJA. AKU ULANG KAU TAK LAYAK SAMA SEKALI MEWAKILI GOLONGAN KAMI ANAK MUDA. KAU JAGA 2 , 3 KERAT ANAK MUDA YANG MALAS BELAJAR ASYIK BERCERAMAH TU.

Dr. Ridzuan Yacob said...

niat jahat PR hampir terbongkar...next pru mereka akan terima balasan..!