RAKAN PEJUANG

26 November 2010

ISU KAIN RENTANG DI PULAU PINANG - PAS BARUA DAP??????

PAS buat laporan polis isu kain rentang
Mohd Sabri Said   
PULAU PINANG, 25 Nov: Setakat petang ini, tiga PAS kawasan di Pulau Pinang telah membuat laporan polis tentang dua kain rentang (banner) yang bertulisan 'Kami Tak Nak Wang Judi' dan 'Kami Pemuda Membantah Kerajaan Negeri Lulus 96 lesen Judi, Lesen Permis Rumah Urut 1,367. Hiburan Awam' yang dipasang di lokasi tertentu di negeri ini bermula malam tadi.
PAS Nibong Tebal telah mendahului tindakan tersebut di Balai Polis Nibong Tebal pada pukul 1.00 tengahari tadi apabila mendapati empat banner dipasang untuk menimbulkan provokasi serta memaparkan tiga wajah pemimpin Dewan Pemuda PAS negeri iaitu Ketua Dewan Pemuda, Ustaz Yusni Mat Piah, timbalannya, Helmi Harun dan naibnya, Ustaz Zakaria Hamzah.
Menurut Ketua Penerangan PAS Nibong Tebal, Nazir Arshad kemungkinan banner tersebut dipasang selepas pukul 3.00 pagi oleh orang yang tidak bertanggungjawab atau diupah untuk menimbulkan kemarahan rakyat terhadap PAS.
"Mana boleh biarkan nama PAS rosak kerana banner berkenaan. Kami terus ke balai polis buat laporan supaya polis bertindak segera menyiasat siapa yang buat perkara itu," katanya.
PAS Kawasan Kepada Batas dan Tasek Gelugor berhimpun di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Seberang Perai Utara di Kepala Batas mulai jam 5.00 petang bagi tujuan yang sama.
Manakala Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS negeri, Helmi Harun dijangka mengadakan sidang media pada pukul 8.30 malam ini untuk menyatakan bantahan terhadap kain rentang itu. (HARAKAH DAILY)
    
SESUNGGUHNYA ALLAH INGIN MEMBUKTIKAN SIAPA BENAR DAN SIAPA SALAH! INILAH JADINYA JIKA HATI DAN BERSELIRAT DENGAN DENDAM KESUMAT DAN PRASANGKA BURUK PADA SAUDARA SEAGAMA. PUNYA LE SYOK NAK BERSEKONGKOL DENGAN DAP, PAS TELAH TERSASAR KATA DAN PERBUATAN. APA SAJA YANG DILIHAT CONDONG MEMBANTAH DAP PASTI AKAN DILIBAS. 

TANPA FIKIRKAN KESAN DAN AKIBAT DARIPADA LAPORAN YANG DIBUAT TENTANG KAIN RENTANG DI PULAU PINANG MENYEBABKAN PAS MENJERAT DIRI MEREKA SENDIRI. SUARA RASMI MEREKA HARAKAH SENDIRI MENYIARKAN BERITA DI ATAS. 

PAS MEMBUAT LAPORAN POLIS BERHUBUNG DENGAN KAIN RENTANG YANG MEMAPARKAN KENYATAAN INI:

'Kami Tak Nak Wang Judi' dan 'Kami Pemuda Membantah Kerajaan Negeri Lulus 96 lesen Judi, Lesen Permis Rumah Urut 1,367. Hiburan Awam.  MAKNANYA PAS MENYOKONG LESEN JUDI, DAN MENYOKONG PERMIS RUMAH URUT DAN MENYOKONG HIBURAN AWAM. TIDAK SEPERTI DIPERJUANGKAN OLEH PARTI PAS, LAPORAN POLIS TERHADAP KAIN RENTANG INI MEMBUKTIKAN PAS MEMANG BERSEKONGKOL DENGAN DAP.  INILAH MEMBUKTIKAN PAS NI BUKAN MENENTANG KEBURUKAN MALAH MARAH DENGAN ORANG YANG MENDEDAHKAN KEBURUKAN DAP DI PULAU PINANG. ALANGKAH MALUNYA KAMI UMAT ISLAM DI NEGARA INI KERANA PAS YANG KONON MENDOKONG KUAT AKIDAH ISLAM TELAH SEMAKIN TERPESONG DARI PERJUANGAN ASAL  KERANA SANGGUP MELAKUKAN APA SAHAJA DEMI MENJILAT BONTOT DAP LAKNATULLAH! SESUNGGUHNYA ALLAH MAHA KAYA DAN MAHA ADIL TERHADAP SETIAP PERBUATAN HAMBANYA.SEJAK PAS BERKASIH DENGAN DAP HIDUP PAS SUDAH LAGI TIDAK SEINDAH DULU DENGAN WARNA HIJAUNYA KERANA HIJAU PAS SUDAH PUDAR DIBAWA ROKET ENTAH KEMANA JAUH DARIPADA TALI ALLAH S.W.T.

No comments: