RAKAN PEJUANG

29 July 2011

RUPANYA PEMAIN BOLA SEPAK PUN KENA BIJAK BERLAKON! HARIMAU MALAYA TEWAS!

SALAM...


BILA ANAK SUFI TENGOK PERTANDINGAN BOLA SEBENTAR TADI DI ANTARA MALAYSIA DAN SINGAPURA, ANAK SUFI BOLEH MEMBUAT KESIMPULAN BAHAWA UNTUK MENDAPAT KEMENANGAN DAN MENCAPAI HAJAT, PERLU BELAJAR UNTUK MENJADI PELAKON. 


SINGAPURA TELAH BERJAYA MENGHASILKAN BUKAN SAHAJA PEMAIN BOLA SEPAK MALAHAN MEREKA JUGA DALAM MASA YANG SAMA PELAKON HANDALAN DI TENGAH PADANG. MENYAMPAH PUN ADA, GERAM PUN ADA, SAKIT HATI PUN ADA DAN ADA KETIKA RASA MEREKA BIJAK PUN ADA. PIHAK LAWAN SANGAT BIJAK MENGAMBIL KESEMPATAN DAN PELUANG. MEREKA BIJAK MENGATUR STRATEGI HATTA PERLU MENIPU DENGAN BEGITU KETARA SEKALI. MEREKA TIDAK PEDULI! BERAPA RAMAI PELAKON DI TENGAH PADANG YANG TAK SEMENA-MENA BOLEH TERGOLEK-GOLEK MACAM DAH NAZAK.


APAPUN...ANAK SUFI TAK HAIRAN SEBAB BUDAYA MENIPU SEBEGINI MEMANG TELAH PUN BERLAKU DALAM POLITIK NEGARA KITA. UNTUK KELANGSUNGAN HIDUP, PEMBANGKANG AKAN TERUS MENIPU DAN MENIPU WALAUPUN DENGAN BEGITU JELAS KELIHATAN PENIPUAN MEREKA. APAPUN...HARIMAU MALAYA TETAP DI HATI!

3 comments:

Anonymous said...

bro blajar guna huruf kecil la, huruf besar untuk orang marah..... dan susah nak baca

ISAC said...

Mmmmm

Anon 12:08,

Memang tengah marah lah tu!!!

Kalah dan main tipu memanglah marah!!!

Mat Sabu terlantak boleh senyum2 lagi...

Muka Anwar pulak macam dah nak mampus sangat...

Anonymous said...

Singapura main hambar pun Malaysia boleh kalah. Bayangkan kalau Singapura main bersungguh! Buat malu jer nasib baik ada Apek yg cemerlang jadi Goalkeeper kalau tidak...hmmm...