RAKAN PEJUANG

28 July 2011

GENERASI PERASUAH CIPTAAN DAPPIG!

 SALAM...


AMARAN UNTUK SEMUA IBU BAPA YANG BERAGAMA ISLAM DI PULAU PINANG YANG BAKAL MENIMANG CAHAYA MATA DI SANA.  AWASILAH GEJALA RASUAH YANG TERANG-TERANG DILAKUKAN OLEH KM PULAU PINANG MELALUI PEMBERIAN RM100 SEKALI SEUMUR HIDUP UNTUK SETIAP KELAHIRAN.

INI KERANA SI GUAN ENG PEMBELIT NI HANYA TELAH MENETAPKAN SYARAT BAHAWA PEMBERIAN INI HANYA UNTUK BAYI YANG DILAHIRKAN OLEH IBU YANG MERUPAKAN PENGUNDI PULAU PINANG.  BUKANKAH ITU NAMANYA RASUAH? KENAPA PERLU PILIH KASIH? KALAU IKHLAS NAK BAGI TAK PERLU LAH ADA SYARAT MAK BAPAK MESTI PENGUNDI DI PULAU PINANG! NIAT TU DAH TERBUKTI UNTUK MEMANCING UNDI! BUKAN RASUAH NAMANYA? BAGI DAPPIG MEMANG DAH JADI MAKANAN MEREKA RASUAH NI. TAPI BAGI KITA UMAT ISLAM?

MEMANG DAH LAMA ANAK SUFI DENGAR PERKARA NI. DI NEGERI PAKATAN HARAM KHUSUSNYA DI SELANGOR DAN PULAU PINANG, MANA-MANA RAKYAT YANG INGIN MENDAPATKAN IMBUHAN PERLU MENGISI BORANG AHLI PEMBANGKANG DULU (KHUSUSNYA DAPPIG CELAKA).


KEPADA IBU BAPA YANG BAKAL MELAHIRKAN ANAK...FIKIRLAH KENYATAAN AKHBAR BERIKUT:

 Berdasarkan pengumuman Ketua Menteri, Lim Guan Eng, baru-baru ini, tidak semua bayi yang dilahirkan di Pulau Pinang menikmati program berkenaan kerana ibu bapa bayi perlu memenuhi kriteria. Pertama, ibu atau bapa bayi mesti pengundi di Pulau Pinang dan kedua pendapatan isu rumah tidak lebih RM4,000 sebulan. Apabila memperhalusi syarat kerajaan negeri, kriteria pendapatan isu rumah tidak melebihi RM4,000 boleh diterima kerana niat kerajaan negeri mungkin untuk membantu golongan berpendapatan rendah dan sederhana. Namun, keikhlasan kerajaan DAP dalam program ini masih diragui. Jika benar Kerajaan DAP Pulau Pinang ikhlas meraikan kedatangan orang baru di Pulau Pinang, yang suatu hari nanti akan menyumbang tenaga dan fikiran untuk Pulau Mutiara agar negeri ini 'tidak ketandusan pemimpin' seperti apa yang berlaku hari ini sehingga terpaksa mengimport pemimpin luar, pemberian itu perlu meliputi semua tanpa mengambil kira bayi itu anak pasangan kaya atau miskin, hatta anak Ketua Menteri mahupun barisan Exco kerajaan negeri.
(SEDUTAN DARI AKHBAR BERITA HARIAN)

 DAPPIG, RASUAH DAN JUDI TIDAK DAPAT DIPISAHKAN!

No comments: