RAKAN PEJUANG

13 October 2010

ANWAR...KENAPA SELALU MELATAH?


ANWAR IBRAHIM....JANGAN TAKUT JIKA TIDAK BERSALAH! JANGAN GENTAR JIKA TIDAK BERDOSA! JANGAN GABRA JIKA TIDAK MELAKUKANNYA! TIRU MACAM DS NAJIB, APA SAJA ORANG NAK KATA, DIA TIDAK PEDULI SEBAB DIA TAHU APA YANG DIA BUAT BETUL DAN APA YANG ORANG KATA YANG BURUK TENTANG DIA TU KEBANYAKANNYA FITNAH. TAPI DIA TAK KISAH, DIA TERUS MEMACU PEMIKIRANNYA UNTUK MENINGKATKAN KUALITI HIDUP RAKYAT DAN NEGARA.

ANWAR IBRAHIM, KALAU BERADA DI PIHAK YANG BENAR, TIDAK PERLU HANTAR BERKUDI-KUDI KULI BATAK UNTUK MENJADI SAMSENG MENGANGGU SIDANG MEDIA PENGAKUAN RAHIMI TEMPOH HARI. KENAPA? TAKUT SEBAB SALAH YA? TAKUT SEBAB TAK DAPAT NAK MENUJU KE PUTRAJAYA? TAKUT SEBAB TAK DAPAT JADI PM? BEGITULAH KALAU DAH SALAH. 

KALAU TAK SALAH, SAMAN LE BUDAK MENTAH TU. APA LAGI? TAK KAN KERANA GALAS, RAHIMI SENGAJA NAK BAWA CERITA DONGENG. TAKKAN DIA NAK IKUT ANWAR YANG LUPA PADA JASA ORANG YANG MEMBERI MAKAN KAT DIA (TUN DR. MAHATHIR) SATU KETIKA DULU. SATU-SATU PEMBANTU PERIBADI ANWAR MEMBUKA PEKONG DI DADA ANWAR SEBAB ANWAR TAK NAK BERSUMPAH TAK BERSALAH. 

JADI ANWAR JADI GABRA..BACALAH BLOG PENYOKONG ANWAR YANG TIDAK ADA BUKTI SELAIN DARIPADA MEMBUAT TUDUHAN DAN MEMFITNAH SEBAGAIMANA MEREKA MEMFITNAH SAIFUL KONONNYA SAIFUL DAH KENYANG MAKAN DUIT HARAM YANG UMNO BAGI. 

FIKIRLAH SECARA LOGIK, TAK KAN SEMUA YANG HAMPIR DENGAN ANWAR SEPERTI EZAM, SAIFUL DAN RAHIMI (MUKA LEBIH KURANG SAMA DAN HENSEM BELAKA) SANGGUP MENGKHIANATI KETUA MEREKA HANYA KERANA DUIT. MALAHAN SANGGUP PULA BERSUMPAH SAMPAI TUJUH KETURUNAN. NAUZUBILLAH MIN ZALIK....PASTI APA YANG DILAKUKAN OLEH SAIFUL ADALAH KERANA DIRINYA YANG DIZALIMI. 

PENGAKUAN RAHIMI PULA KERANA DIA TIDAK MAHU BERSUBAHAT, TIDAK TAHAN MENANGGUNG RASA BERSALAH KERANA BERSEKONGKOL DENGAN PENIPU DAN ORANG YANG ZALIM. 

ANWAR...ANWAR....MACAMANA NAK MEMERINTAH NEGARA KALAU NAK BERSIHKAN NAMA DARIPADA LIWAT PUN TAK MAMPU. ASYIK-ASYIK BERTANGGUH JE...KENAPA? BERANI KERANA BENAR...TAKUT KERANA SALAH. JADI MARI KITA FIKIR SECARA WARAS, ANWAR NI AGAK2 BERADA DIPIHAK YANG BENAR KE SALAH? HM....

No comments: