RAKAN PEJUANG

06 October 2010

BERTANDINGLAH DI GALAS SECARA BERHEMAH

KETENTUAN ALLAH TELAH MENENTUKAN ADUN GALAS CHE HASIHIM SULAIMAN TELAH KEMBALI KE RAHMATULLAH. SEMOGA ROHNYA DITEMPATKAN BERSAMA ORANG YANG BERTAQWA. AMIN..

KINI KERUSI GALAS AKAN DIPERTANDINGKAN. SUDAH TENTU PERTANDINGAN YANG SERONOK UNTUK DIJADIKAN ISU ADALAH ANTARA WAKIL PR (PAS) DAN BN (UMNO). KHABAR BERITANYA TENGKU RAZALEIGH AKAN DITEMPATKAN MENJADI CALON DI GALAS.

TAPI PAS NI PULAK YANG MACAM PANAS SATU BADAN. AKU TIDAK MAHU MENGULAS PANJANG PERKARA NI TAKUT MENIMBUL FITNAH DAN DIFITNAH. NAMUN MELALUI PEMERHATIAN AKU, PR SUDAH MULA MEMASANG STRATEGI MENAMBAH PERISA AGAR RAKYAT TERUS-TERUSAN MENGANGGAP UMNO INI JAHAT SEJAHAT MANUSIA.

MAKA AKAN KELUARLAH SEGALA BENTUK FATWA DAN PELBAGAI CERITA YANG BERTUJUAN UNTUK MEMBAWA KEBENCIAN KEPADA CALON YANG BERTANDING.

CUMA AKU INGIN MENGAJAK SAUDARA SEISLAM KU DI GALAS UNTUK TIDAK MENERIMA BULAT-BULAT SEGALA BENTUK BERITA YANG DITERIMA SAMA ADA DARIPADA PR ATAU BN. SIASATLAH DULU SEGALA BERITA YANG DITERIMA. JANGAN KERANA BERITA YANG TIDAK PASTI SAUDARA SEMUA PAKAT RAMAI-RAMAI MEMBUAT TUDUHAN DAN MENABUR FITNAH PADA CALON. KESIAN MEREKA.

BERTANDINGLAH SECARA JUJUR DAN BERHEMAH.  SEMOGA KITA SENTIASA MENDAPAT RAHMAT ALLAH...

No comments: