RAKAN PEJUANG

06 October 2010

MALAYSIA KAYA KERANA KAUM CINA?

 
Namewee kata "ini Malaysia sapa bikin jadi Kaya dan sejarah tak menulis nya"

AKU NAK JAWAB SIKIT SOALAN NAMAWEE GILA NI. DI MALAYSIA KAUM MANA PALING RAMAI? SUDAH TENTU KAUM MELAYU! KERANA KAUM MELAYU KAYA LAH MAKA ORANG TAUKE CINA KAYA! ORANG MELAYU YANG TOLONG CINA JADI KAYA! KALAU ORANG MELAYU TAK BERI SOKONGAN PADA KEDAI CINA, CINA MEMANG TAKKAN KAYA! INI BUKAN RASIS INI KENYATAAN YANG SEBENAR! CUBA TENGOK MASA BULAN PUASA, BILA SEMUA UMAT ISLAM BERBUKA PUASA, JALAN SIBUK JADI LENGANG DAN PUSAT MEMBELI BELAH YANG MERIAH DENGAN MANUSIA PUN JADI HENING SEKETIKA. KENAPA? KERANA YANG RAMAI MEMBELI ADALAH KAUM MELAYU DAN ORANG ISLAM! 

NAMAWEE JANGAN NAK MAIN SENTIMEN LAGI! JANGAN KERANA KEBODOHAN DAN KEDANGKALAN KAMU, KAMU MEMECAH BELAHKAN PERPADUAN ANTARA KAUM MELAYU CINA DAN INDIA DI NEGARA NI. 

WAHAI KAUM CINA, JANGAN PERCAYA PADA NIAT JAHAT NAMAWEE INI! DIA BUKAN INGIN MENJADI PEMBELA KAUM CINA KERANA KAUM CINA TIDAK PERNAH DITINDAS DI NEGARA INI, KAUM CINA BEBAS BERNIAGA BERSAMA KAUM MELAYU DAN INDIA, KAUM CINA TIDAK PERNAH DILARANG MENDIRIKAN SEKOLAH CINA, MENGGUNAKAN BAHASA CINA, DIHALANG MENDAPAT PENDIDIKAN BAHASA CINA. TIDAK ADA PENINDASAN SEPERTI DIWAWARKAN OLEH NAMAWEE BALACI PUAK PEMBANGKANG! NIAT MEREKA HANYA SATU MENANAM KEBENCIAN RAKYAT KEPADA KERAJAAN YANG TELAH BANYAK BERJASA KEPADA RAKYAT NEGARA INI! 

JANGAN BIARKAN PETUALANG DAN PENGKHIANAT INI MENGGUGAT KEHARMONIAN 1 MALAYSIA KITA! DS NAJIB SEDANG MEMBAWA KITA KE LANDASAN YANG BETUL. 


JADI UNTUK APA MENGIKUT LANDASAN PEMBANGKANG YANG TERNYATA BANYAK LIKU DAN KELEMAHANNYA! TERLALU TAKSUB UNTUK MEMERINTAH HINGGA SANGGUP MEMPERJUDIKAN KEHARMONIAN NEGARA INI! KITA TOLAK DAP, PKR DAN PAS DEMI KELANGSUNGAN HIDUP BERMASYARAKAT YANG HARMONI DI NEGARA TERCINTA INI!

3 comments:

Tangga Langit said...

perjuangan mereka untuk bangsa mereka tidak pula dikatakan racist. tapi, klu melayu adakan perjumpaan dan macam2 lagi, masa itu CINA membuat laporan kata melayu racist.... MELAYU yang buta ikut DAP ini tak boleh faham ke selok belok permainan mereka???

anak sufi said...

Marilah kita sama berdoa agar orang Islam di negara ini terbuka hati dan pemikiran untuk berfikir apa yang terbaik untuk agama, bangsa dan negara. Pada masa Namawee menghina negara dalam negarakuku orang melayu tidak pula diambil tindakan kini bila pengetua melayu bercakap tentang imigran masyarakat cina dulu maka kumpulan rasis ini mendesak diambil tindakan. memang ternyata rasis nya mereka! tapi malangnya ada melayu yang buta menilai.

Ali said...

Malaysia sebuah negara toleransi tiada langsung perkauman. Cuba kita lihat jiran jiran kita negaranya tak ada sekolah Aliran Cina atau Tamil dan Nama anaknya tak langsuang bernama Cina Atau India.Adakah kita ini masih Rasis?... Ini orang Seekor Namwee yang rasis dan membakar api perkauman sangat bahaya kalau bertambah ramai Si Namwee. Melayu jagan mudah terpedaya dengan dakyah pembangkang..