RAKAN PEJUANG

10 November 2011

AZIZ BARI KATA BERITA DAP NAK KURANGKAN KAKITANGAN AWAM ADALAH KARUT!!!! KARUT KE????

SALAM..


INI ADALAH PETIKAN YANG ANAK SUFI AMBIL DARI AKHBAR HARAMKAH..AKHBAR ONLINE PEWARIS ULARMAK PAS!
KUALA LUMPUR, 8 Nov: Kebimbangan yang cuba dibangkitkan oleh akhbar harian Utusan Malaysia bahawa DAP akan mengurangkan saiz perkhidmatan awam yang didominasi oleh orang Melayu adalah tidak berasas kerana kedudukan mereka dilindungi undang-undang, kata pakar perlembagaan negara Profesor Abdul Aziz Bari (gambar), lapor Malaysiakini.

"Dalam mana-mana kes, kedudukan anggota perkhidmatan awam dilindungi oleh perlembagaan. Maka ketakutan yang cuba disemai oleh Utusan adalah karut semata-mata.

"Angota perkhidmatan awam tidak boleh dipecat dengan senang. Begitu juga dengan kenaikan pangkat mereka dan perkara sebagainya," kata Abdul Aziz dalam satu kenyataan media kepada Malaysiakini.KOMEN ANAK SUFI:
PUNYALAH CINTA SANGAT PAS (HARAMKAH) KEPADA DAP SEHINGGA BUTA MATA UNTUK MENILAI BETAPA JAHATNYA NIAT PARTI NI TERHADAP MELAYU. KATA AZIZ BARI, KAKITANGAN (YANG RAMAINYA MELAYU) DILINDUNGI OLEH UNDANG-UNDANG DAN PERLEMBAGAAN. JADI ADALAH CERITA KARUT GEMBAR GEMBUR BAHAWA DAP AKAN MENGURANGKAN KAKITANGAN AWAM.


KESIAN AZIZ BARI. SEORANG PROFESOR DALAM BIDANG UNDANG-UNDANG YANG TERLALU TERIKUT DENGAN PEMBANGKANG NEGARA. ANAK SUFI CUMA NAK BERTANYA, ADAKAH UNDANG-UNDANG DAN PERLEMBAGAAN NEGARA TIDAK PERNAH BERUBAH SELAMA NI? ADAKAH UNDANG-UNDANG DAN PERLEMBAGAAN NEGARA YANG MENJADI TERAS PERPADUAN KITA SELAMA INI TIDAK BOLEH DIOLAH SEMULA APABILA DAPPIG CELAKA ITU MEMERINTAH NEGARA DI SEBALIK KEBAJINGAN TOPENG PEMIMPIN PAS DAN PKR?


ADAKAH  MUNGKIN AZIZ BARI TIDAK KENAL SIAPA DAP ATAU SENGAJA TIDAK PEDULI DENGAN KEUPAYAAN DAP MENGUBAH APA YANG TELAH TERSURAT BILA MEREKA BERKUASA KELAK???????? 


ANAK SUFI BUKAN PAKAR UNDANG-UNDANG MACAM AZIZ TAPI ANAK SUFI DAN RAKYAT YANG LAIN SEDAR BAHAWA PAKATAN AKAN BERUSAHA UNTUK MENGUBAH PERLEMBAGAAN NEGARA BILA MEREKA DAPAT KUASA KELAK. KESAMARATAAN DAN LIBERALISME ADALAH PEGANGAN MEREKA. APATAH LAGI MENGHAKIS HAK-HAK MELAYU. UNTUK MENDAPATKAN SOKONGAN NEGARA LUAR (KHUSUSNYA AMERIKA DAN YAHUDI) BUKANLAH SUSAH KERANA ITU LAH YANG SEDANG DIRAIH OLEH NUAR IBRAHIM!

4 comments:

Anonymous said...

nasib la...tony puaka dap yg ckp..si aziz gila yg tolong cover...bagus lah jadi tukang cuci taik berak orang..cth professor taik

Anonymous said...

die ni t'lbih blaja undang2 kot.ke mentor die karpal singh

Anonymous said...

PROFESOR KONG KALI KONG NI HEBAT BUAT STATEMENT SAYANG DAP ANJING TU. BILA SULTAN SELANGOR BUAT TEGURAN MEMBINA DIA BIDAS DENGAN LANTANG KONONNYA DIA LEBIH ISLAM DARI JAIS DAN MAIS. SEBANIKNYA AZIZ BARI NI KALAU BETUL-BETUL GENTLEMAN, SILA LETAK JAWATAN DAN MASUK DAP ATAU PKR. THEN BERTANDING DALAM PILIHANRAYA. MAKAN GAJI DARI BN MAKI BALIK BN...MANUSIA INI MANUSIA BANGSAT.

Anonymous said...

Wahai propesong,
Perlembagaan boleh ditukar, maknaya undang2 pun ikut sama ( boleh ditukar ) DAP akan tukar sremua ni.. pabila mereka dfapat meerintah Malaysia, termasuk propesong jugak akan dinyahkan oleh DAP. Tak percaya tunggu dan lihat bila orang Melayu semua sokong DAP. Kenapa propesong tak nampak semua nie... kononnya pakar undang2... otak kamana ..kat lutut ka????