RAKAN PEJUANG

16 November 2012

TERBUKTI MCA KAFIR ZIMMI DAN DAP KAFIR HARBI! PAS????


SALAM MAAL HIJRAH…

APABILA SATU KETIKA DULU PRESIDEN MCA MEMPERSOALKAN HUDUD , RAMAI YANG MENENTANG TERMASUK ANAK SUFI SENDIRI. INI BERMAKNA BUKAN SAHAJA PEMBANGKANG MALAHAN PRO KERAJAAN JUGA MENENTANG DAN TIDAK REDHA DENGAN KENYATAAN PRESIDEN MCA TERSEBUT (TIDAK SEPERTI PENGANUT PAS YANG MENURUT MEMBABI BUTA APA SAJA YANG DIKATAKAN OLEH PEMIMPIN DAP). 

APABILA PRESIDEN MCA MENERIMA DESAKAN DAN TELAH JUGA BERTEMU US FATHU BAHRI (DIBERI PENERANGAN HUDUD SEBENAR), MAKA KENYATAAN PRESIDEN MCA BERUBAH TERHADAP UNDANG-UNDANG HUDUD. MCA AKAN MEMBERI SOKONGAN TERHADAP PELAKSANAAN HUKUM HUDUD SEKIRANYA HUKUM HUDUD DILAKSANAKAN DI NEGARA INI DAN DITERIMA OLEH SEMUA (TIDAK SEPERTI PEMIMPIN DAP YANG KONONNYA TELAH DITARBIYAH OLEH PAS TAPI MASIH BERADA DI TAKUK LAMA). 

KENYATAAN PRESIDEN MCA INI TIDAK PUN DIKOMEN OLEH PEMBANGKANG. MALAHAN BLOGGER PEMBANGKANG PUN LANGSUNG TIDAK BERSUARA. MACAM BIASALAH ADA SAJA YANG DISPIN. APAPUN, TAHNIAH PADA PRESIDEN MCA.

BERBEZA DENGAN DAP DAN KAFIR DALAM PKR YANG TERANG-TERANG MENENTANG DAN TERUS MENENTANG HUKUM HUDUD DAN ISLAM. TIDAK PERNAH SEKALIPUN TERKELUAR DARI MULUT PEMIMPIN DAP BAHAWA MEREKA AKAN MENYOKONG DAN MENERIMA HUDUD SEKIRANYA IA DITERIMA DAN DILAKSANAKAN DI NEGARA INI. MALAHAN PAS SEMAKIN KECUT DENGAN DAP. UNTUK MELAKSANAKAN HUDUD MEREKA PERLUKAN KEIZINAN DAP TERLEBIH DAHULU.

ITULAH BEZANYA ANTARA KAFIR ZIMMI (DIBAWAH PEMERINTAHAN ISLAM) DENGAN KAFIR HARBI (MENENTANG U ISLAM).
MALAHAN MUKTAMAR PAS BARU-BARU INI, MEREKA TELAH BERSEPAKAT UNTUK MENERUSKAN BAHALUL (TAHALUL) DENGAN DAP. DAP SEMAKIN LANCANG MENENTANG ISLAM SEDANGKAN PAS SEMAKIN LEMAH MEMPERTAHANKAN ISLAM. SIAPA YANG BENAR????

HANYA UMNO SAHAJA YANG MEMPERJUANGKAN AGAMA DAN BANGSA DENGAN ISTIQAMAH. PAS PERLU DITUMBANGKAN PADA PRU 13 NANTI!

3 comments:

Pedang Sibuti said...

Salam tuan,

Mohon pautkan link kami sibuti-selamanya.blogspot.com

Terima kasih

Salam perjuangan dari bumi kenyalang

Koteng Keramat said...

Bertukar pendapat adalah nadi kebudayaan Islam yang sekarang menjadi lebih rancak lagi sebab pergolakan ekonomi dan politik dunia semakin mengutarakan isyu dan persoalan hidup dengan nilai keagamaan dalam tamaddun post-modern sekarang. Saya jemput perbincangan ini agar kita boleh meluaskan lagi tanggapan keatas persoalan isyu-isyu am.

Saya senaraikan klip-klip video berikut sebagai latar belakang, dan sekira ianya boleh menimbulkan pertukaran pendapat,alangkah baik.

Olahan pemikiran dunia mengenai Islam perlu diketahui supaya, Islam yang membenteras budaya dan bangsa, boleh kita lihat dengan pandangan lebih meluas. Klip-klip ini semuanya dalam bahasa Inggeris, tapi persoalannya dan isyu yang diperbincangkan dalamnya sangat Islam.


'Arnold J Toynbee' - Shaykh Hamza Yusuf (4:07)
http://youtu.be/RhfqDpDRo6g

Rethinking Islamic Reform: Hamza Yusuf & Tariq Ramadan (2:51:37)
http://youtu.be/qY17d4ZhY8M<

Dalia Mogahed: Who Speaks for Islam? (1:26:39)
http://youtu.be/LfZDBTXuLz0

Anonymous said...

Ini lh yg pelik ny apabila ada manusia yg berpegang kpd istilah songsang.Fitnah dgn fakta tidak membeza kn ny.ZIMMI dn HARBI tk tau maksud ny.Knp korang tk menyalak bila MCA membantah dn mempertikai akta jualan arak di Kelantan?Knp korang menyepi bila MCA mencemuh garis panduan pakaian dn nyanyian utk sambutan Tahun Baru Cina di Kedah?Bila golongan Islam dlm PR membantah kenyataan CSL dlm bab hudud,tp korang mengatakn CSL mempertikai hudud PAS,bila mereka membantah kenyataan Karpal Singh korang kta PR tk sepakat.Tp yg jelas ny golongan Islam dlm PR lbh konsisten dlm mempertahan kn Islam,bkn mcm puak UMNO yg flip-flop