RAKAN PEJUANG

23 October 2012

SOI LEK MEMANG BIADAB! JANGAN POLITIKKAN HUKUM HUDUD!!!

SALAM....


ANAK SUFI MENYAMPAH, MARAH DAN GERAM DENGAN TINDAKAN KEPIMPINAN MCA TERUTAMAN SOI LEK YANG TERANG-TERANG TELAH MELAKUKAN KEMPEN ANTI HUDUD SEMASA PERHIMPUNAN  MEREKA YANG LALU. TINDAKAN MCA YANG SEMAKIN HILANG HORMAT PADA ORANG ISLAM DAN UMNO SEBAGAI KAWAN MENYEBABKAN ANAK SUFI SENDIRI RASA MUAK. ANAK SUFI NI PENYOKONG KUAT UMNO DAN BN. ANAK SUFI SAYANGKAN NEGARA, CINTAKAN AGAMA. TAPI JIWA ANAK SUFI TIDAK RELA DAN TIDAK SANGGUP MELIHAT ORANG CINA MCA DI BAWAH KEPIMPINAN SOI LEK MEMPERMAINKAN 
HUKUM HUDUD. APA KEJADAHNYA MEREKA SIBUK SANGAT TENTANG HUDUD (WALAUPUN HANYA DIKATAKAN HUDUD PAS)? LAWAN MEREKA ADALAH DAPPIG BUKAN PAS!!!! 

SIAPA MEREKA UNTUK BERBICARA TENTANG HUDUD DAN MENOLAK HUDUD????? MENGAPA SAMPAI PERLU CETAK DI BELAKANG T-SHIRT GELOMBANG BIRU MEREKA UNTUK MENOLAK HUDUD?  HUDUD ADALAH HUKUM ALLAH. BUKAN HUKUM PAS!

TAHULAH MCA NAK MENARIK UNDI CINA. TAPI BERBALOI KE MEMBAWA ISU HUDUD???? HANYA KERANA NAK MENARIK UNDI CINA YANG HANYA BEBERAPA PERATUS SAJA TU AKAN MENYEBABKAN SEBAHAGIAN UMAT ISLAM KHUSUSNYA ORANG MELAYU YANG MEWAKILI 65% RAKYAT NEGARA INI MENOLAK BN!

ANAK SUFI INGIN MENASIHATKAN DS NAJIB DAN KEPIMPINAN UMNO YANG LAIN AGAR TEGUR SIKIT SI SOI LEK YANG BIADAB TU. DIA BUKAN ABANG BESAR DALAM BN! JANGAN NAK JADI DAP. DAP MEMANG ABANG BESAR DALAM PAKATAN. JADI TAK PERLU UNTUK JADI ABANG BESAR UNTUK MENARIK UNDI CINA! 

BAWALAH ISU YANG BENAR-BENAR MAMPU MENARIK PERHATIAN ORANG CINA. ISU GUAN ENG ANAK BERANAK PUN DAH CUKUP UNTUK DIJADIKAN ISU. JANGAN KACAU HUKUM AGAMA ISLAM!

KEPADA PEMIMPIN UMNO, BLOGGER DAN PENYOKONG UMNO, JANGAN PANDANG REMEH ISU INI. RAKYAT MEMERHATI DAN MENILAI. KITA PERLU BERSATU MEMPERTAHANKAN AGAMA DAN MENGUTUK TINDAKAN SOI LEK. DALAM SOAL AGAMA SEBEGINI, KITA TIDAK BOLEH BERKOMPROMI. BIARLAH PAS BERKOMPROMI DENGAN DAP DALAM HAL MENOLAK HUDUD TAPI KITA ORANG UMNO TETAP PERTAHANKAN HUDUD HUKUM ALLAH. 

ORANG ISLAM BERCAKAP TENTANG HUDUD ADA LANDASAN DAN ADA GARIS PANDUANNYA TETAPI BUKAN MENOLAKNYA. ISU INI ISU BESAR.

KALAU ANAK SUFI YANG KUAT SEMANGAT SAYANGKAN UMNO BOLEH TERASA BEGINI KELIRU UNTUK MENGUNDI BN, FIKIRKAN MEREKA YANG BERADA ATAS PAGAR!!!

UMNO PERLU LAKUKAN SESUATU. JANGAN SAMPAI SOI LEK BERTUKAR PARTI SETELAH BERJAYA MERUNTUHKAN UMNO!!!!!

4 comments:

Anonymous said...

Jelas belakang t-shirt ialah "say no to hudud PAS" dan anaksufi cakap tak kisah hudud PAS atau apa,hudud ialah hukum Allah (?) kau fahamkah apa kau tulis? TAK KIRA HUDUD APA PUN, IA HUKUM ALLAH! So kalau aku print t-shirt "say no to Anak Sufi Blogspot" apa maksudnya? kau nak kata aku tolak semua blogspot? janji blogspot, mesti macam anak sufi? Kalau aku tak ada blog sendiri, aku tak boleh komen?

Kalau orang islam sendiri tak sedar beza hukum hudud PAS dengan Hudud Allah, lebih baik orang bukan islam cakapkan. Macam Dr. M kata, "better the devil that we know than angel we don't know".

anak sufi said...

tuan anon 7.55. bab agama adalah sangat sensitif untuk dibicarakan, apatah lagi ia disebut oleh orang kafir. persoalannya mengapa mca sibuk hal hudud? Ini adalah reality di mana kalau umno tak pick up isu ini, ia boleh jadi barah. Apa saudara ingat, saudara sorang je sayangkan umno? siapa yang musuh sebenarnya? Anak Sufi yang bercakap tentang kebenaran atau saudara yang bercakap tentang imaginasi?

Bila orang baca penulisan di baju tu, orang tak tengok PAS tapi orang akan sensitif bab Hudud! Rasional le skit bro!! Kalau sayangkan UMNO dan BN kenalah beri teguran mana yang tak betul! Janganlah mengikut membabi buta!

Anonymous said...

Sebab selalu sebut sensitif lah, umat islam jadi terlalu sensitif. Macamanalah orang2 sensitif nie nak hidup merantau? Semua orang sayang agama,tapi cara sayang tu betul atau salah? Kalau taliban tu yang dok pi bunuh sama2 islam pun,dia kata dia sayang agama. Tapi betulkah cara yang meletupkan diri bunuh sama2 islam? Jangan kerana label saja islam, dah kira betul.Yang aku tau aku baca "hudud PAS" kat t-shirt tu. itu kebenarannya. Kalau anak sufi yang berimaginasi lebih, nampak hudud secara am di t-shirt tu, itu bukan masalah saya. Dalam parlimen pun YB Zul ada cakap pasal enakmen "hudud PAS". Apa bezanya? kebenarannya "huhud PAS". YB Zul atau Chua SL, dua2 sebut "Hudud PAS". I rest my case.

anak sufi said...

tuan anon 10:11, orang Islam tak pandang hudud pas tapi pandang perkataan hudud tu. Faham tak??? orang kalau dah terlalu bijak itu lah jadinya. susah nak menerima pandangan orang. Apa masalah si soi lek tu sehingga sibuk menyebut pasal hudud. itu yang dipertikaikan. Anak sufi rasa orang macam anon ni lah yang menyebabkan UMNO tersungkur. Bila orang bagi pandangan, tak nak terima. sedar le sikit tuan, hidup UMNO sekarang ni di hujung tanduk. Tersilap langkah sikit kecundang kita. Berpijak dibumi nyata!