RAKAN PEJUANG

18 May 2012

UMNO HASUT ARAB SAUDI PERKETATKAN KEMASUKAN HAJI KATA BALACI PEMBANGKANG!

SALAM...


INI ARTIKEL YANG ANAK SUFI JUMPA DI LAMAN WEB PEMBANGKAN WARKAH DAILY DAN TELAH DISIARKAN OLEH BEBERAPA BLOG PEMBANGKANG MENGENAI PERHIMPUNAN BERSIH 3.0 DI MEKAH DAN MADINAH! MEREKA TUDUH UMNO SENGAJA MENAKUTKAN UMAT ISLAM MALAHAN FITNAH KONON UMNO HASUT KERAJAAN SAUDI KETATKAN SYARAT! BONGOK BIN BAHLOL PUNYA STATEMENT!!!!!

WarkahDaily -- Tak pasal-pasal kerajaan Arab Saudi dilaporkan bakal menyekat jemaah haji dari Malaysia daripada melaksanakan haji di Mekah atau menghadkan bilangan koata yang diberikan, konon-konon disebabkan peserta Bersih 3.0 di negara itu.
Akhbar rasmi Umno telah melaporkan, Arab Saudi pertimbang sekat jemaah dari Malaysia (Utusan Malaysia – 8 Mei 2012) kerana Bersih 3.0.

Namun apa yang peliknya, menurut laporan pihak Kedutaan Arab Saudi ke Malaysia berkata, mereka tidak mempunyai maklumat berkaitan apa yang didakwa pihak media rasmi Umno konon negara itu bakal mengambil tindakan ke atas peserta Bersih 3.0.
 Jawapan Kedutaan Arab Saudi melalui email yang diajukan rakyat Malaysia yang prihatin itu menjelaskan pihak kerajaan pimpinan Umno cuba membuat ‘provokasi’ konon disebabkan Bersih 3.0, rakyat tidak dapat pergi ke Mekah.
JAWAPAN ANAK SUFI: - SOALAN PENYOAL NI BERTANYA ADAKAH KERAJAAN ARAB SAUDI AKAN MENYEKAT RAKYAT MALAYSIA MENDAPATKAN VISA DARIPADA ARAB SAUDI KERANA BERSIH 3.0....JADI JAWAPAN YANG DITERIMA TENTULAH TIDAK ADA MAKLUMAT MENGENAI TINDAKAN TU. SEBAB....KERAJAAN ARAB SAUDI TIDAK MENGAMBIL SEBARANG TINDAKAN LAGI.  OLEH ITU, PIHAK BERWAJIB ARAB SAUDI TIDAK AKAN BERANI KELUARKAN KENYATAAN YA ATAU TIDAK KERANA TIDAK ADA YANG RASMI.  NAMUN, KERAJAAN BIMBANG KERANA MANGKOK AYUN YANG PUNYA PERANGAI DI MEKAH DAN MADINAH NI AKAN MUNGKIN MENYEBABKAN KEMASUKAN KITA KE ARAB SAUDI DIPERKETATKAN MALAH DISEKAT UNTUK BEBERAPA  TAHUN SEBAGAIMANA BERLAKU PADA NEGARA IRAN DULU.  
Digambarkan juga media rasmi Umno, konon undang-undang Arab Saudi melarang berlakunya perhimpunan aman seperti Bersih 3.0.

Namun, dipetik dari BeritaSemasa.com, berdasarkan laporan berita antarabangsa PressTV menunjukkan laporan berita sekitar tahun 2011, di mana jemaah Bahrain pernah menggunakan pentas jalan-jalan raya di sekitar Mekah, Arab Saudi bagi membuat demonstrasi jalanan menuntut kejatuhan rejim Al-Khalifa di Bahrain.

Menurut BeritaSemasa.com, “demonstrasi tersebut lebih hebat dan jauh lebih besar bilangan yang menyertainya.”

“Menjadi persoalan kami sekarang ini, apa tindakan kerajaan Arab Saudi ke atas mereka dan berapa lama agaknya rakyat (jemaah haji) Bahrain kena ban (disekat) dengan kerajaan Arab Saudi?,” persoal BeritaSemasa.com.

Keadaan ini jelas sekali menunjukkan kerajaan Umno-BN begitu terdesak untuk mendapat sokongan daripada rakyat Malaysia, khususnya bangsa Melayu dengan cuba melakukan ‘provokasi’ konon disebabkan peserta Bersih 3.0, seluruh rakyat Malaysia beragama Islam terpaksa menanggung tidak dapat menunaikan haji ke Mekah. Sekaligus ianya cuba dipolitikkan oleh Umno-BN sebagai modal untuk pilihanraya.

Tidak mustahil juga, mungkin kerajaan Malaysia pimpinan Umno-BN cuba menghasut kerajaan Arab Saudi agar menyekat atau menghadkan koata jemaah haji dari Malaysia konon disebabkan oleh Bersih 3.0.

Kerana mahu kekal berkuasa, apa sahaja cuba dilakukan oleh Umno-BN.

--WARKAHDAILY
JAWAPAN ANAK SUFI:
UNTUK MAKLUMAN BLOGGER PEMBANGKANG YANG KURANG ILMU NI, PROTES JALANAN TERSEBUT DILAKUKAN OLEH PENYOKONG PEMBANGKANG TERHADAP KERAJAAN ARAB SAUDI SENDIRI YANG MENGHANTAR TENTERA KE BAHRAIN UNTUK MEMBANTU KERAJAAN MENENTANG PENGGANAS MACAM PUAK PEMBANGKANG DI MALAYSIA NI. 

 The move comes as anti-government protesters once again took to the streets in several cities in Bahrain on Monday, chanting slogans in support of their revolution.
Saudi Arabia and the United Arab Emirates deployed military equipment and troops to Bahrain in mid-March upon a request from Manama to help quash the anti-regime protests in the country.
On Sunday, Saudi-backed Bahraini regime forces in the northern village ofDaih attacked mourners that were holding the funeral procession of 70-year-oldAli al-Dayhee, who died of injuries he sustained during an attack by governmentforces against peaceful demonstrators on Wednesday night and succumbed to hiswounds in the early hours of Thursday.
 ITU SEBAB MEREKA PROTES DI ARAB SAUDI. HASILNYA, KITA TUNGGU LE HAJI TAHUN NI SAMA SEBAB PERKARA NI BERLAKU TAHUN LEPAS! ITU SEBAB KERAJAAN ARAB SAUDI AMAT MEMANDANG BERAT PENGANJURAN BERSIH 3.0 DI MEKAH DAN MADINAH KERANA TIDAK MEREKA BIMBANG KEJADIAN INI AKAN MEMBANGKITKAN GELORA KEGANASAN DI KALANGAN PENDUDUKARAB!

WAHAI PEMBANGKANG! TIDAK ADA SATU PUN HUJAH KALIAN YANG BERNAS DAN BENAR MELAINKAN TIPU DAN BOHONG BELAKA!

2 comments:

Anonymous said...

Jangan difikir berat sangat, petualang islam senghaja mencipta masaalah, sudah dirancang tiada cara yg berkesan untuk menjatuhkan nama baik malaysia dan islam, selain dengan kerja-kerja jahat seperti mempamirkan demonterasi anti kerajaan, tujuan sebenar memalukan kerajaan dan kesannya peduli apa asalkan hati syitan puas.

Sahabat syitan dan nafsu syitan tidak bolih dipisah lagi dengan pas/pkr - cina dap dahlah keturunan syitana.

Paling senang tuding UMNO bila masaalah telah terjadi diatas kerja syitan pembangkang.

Anonymous said...

Apa punya khianat pergi buat demo kat Mekah dan Madinah. Adalah lebih baik buat solat hajat beramai-ramai di kedua-dua masjid tersebut. Tapi apa nak diherankan sangat puak pas ni, mereka perasan semua orang suka kat mereka dan fikiran singkat ikut emosi. Bila orang protes dituduh Umno punya konspirasi. Pigi dah, hancur Islam berketuakan Pengerusi Bersih..