RAKAN PEJUANG

09 May 2012

BILA MAJLIS FATWA DI PERTIKAIKAN..... MARUAH AGAMA DIKENCING PAS DAN PKR!

 SALAM..

ANAK SUFI DAN SEBAHAGIAN BESAR UMAT ISLAM DI NEGARA INI PASTI BERASA SANGAT MARAH DAN BENCI DENGAN KENYATAAN PUAK-PUAK PEMBANGKANG YANG SEKARANG INI SUDAH TERANG DAN BERANI MENENTANG FATWA YANG DIKELUARKAN OLEH MAJLIS FATWA KEBANGSAAN! MAJLIS FATWA INI ADALAH TERDIRI DARIPADA ULAMA-ULAMA DAN MUFTI-MUFTI YANG SEWAJARNYA MEMPUNYAI BIDANG ILMU KEAGAMAAN DAN HUKUM YANG SUNGGUH MENDALAM. 

BERIKUT ADALAH KENYATAAN DARIPADA IDRIS AHMAD (USTAZ JE?) MEMPERTIKAIKAN FATWA YANG DIKELUARKAN OLEH MAJLIS KEBANGSAAN TERSEBUT. MALAHAN ORANG PAS NI SEOLAH-OLEH MEMANDANG RENDAH PADA KEWIBAWAAN MUFTI DAN ULAMA KITA DENGAN MENGELUARKAN KENYATAAN SINDIRAN 

“Jangan mereka hanya faham ‘Bersih’ itu hanya air mutlak dalam bab feqah sahaja iaitu air yang suci, lagi menyucikan,” katanya  (IDRIS AHMAD).lagi (DALAM HARAKAHDAILY HARI INI).


WAHAI IDRIS, ADAKAH KAMU YANG HANYA TARAF USTAZ CUBA MENYATAKAN BAHAWA MAJLIS ULAMA INI SANGAT CETEK ILMU MEREKA? APA YANG CUBA KAMU SAMPAIKAN USTAZ? BUKANKAH ALLAH MELARANG KITA MELAKUKAN KEROSAKAN DI MUKA BUMI INI?

SELAIN ITU, MEDIA SELANGORKU TELAH TURUT MEMPERSOALKAN FATWA KEBANGSAAN SEPERTI PETIKAN DI BAWAH. MEREKA INI LEBIH BIADAB KERANA MENUDUH MAJLIS FATWA KEBANGSAAN KITA YANG TERDIRI DARIPADA ULAMA DAN MUFTI NEGARA BERFIKIRAN SEMPIT, DAN MENGIKUT TELUNJUK UMNO! BODOH SUNGGUH! 

Fatwa Terhadap BERSIH 3.0 Sempit, Ikut Acuan Umno


SHAH ALAM, 7 MEI: Pemimpin Pakatan Rakyat mengkritik fatwa yang dikeluarkan oleh Majlis Fatwa Kebangsaan baru-baru ini tentang himpunan BERSIH 3.0 dengan mengatakan bahawa fatwa tersebut berat sebelah dan bertujuan memenuhi kehendak pemimpin Umno.
Mereka juga mengatakan adalah tidak adil bagi Majlis Fatwa Kebangsaan untuk mengeluarkan fatwa yang mengharamkan perhimpunan BERSIH 3.0 tanpa melihat gambaran menyeluruh himpunan tersebut.
Ketua Penerangan PKR, Dr Muhammad Nur Manuty, berkata fatwa yang dikeluarkan oleh Majlis Fatwa itu bertentangan dengan fatwa yang dikeluarkan oleh Presiden Persatuan Ulama Sedunia, Sheikh Yusuf Al-Qaradawi.
“Beliau (Sheikh Yusuf) berpendapat bahawa demonstrasi adalah harus kerana ia adalah salah satu kaedah untuk membebaskan rakyat dari cengkaman pemerintah yang zalim, tidak adil serta tidak memberikan kebebasan rakyat bersuara dan bergerak dalam suasana yang aman,” Muhammad berkata.
“Adalah jelas bahawa fatwa tersebut semata-mata bertujuan untuk memenuhi kehendak pimpinan UMNO yang terdesak menggunakan isu-isu agama Islam dan bangsa Melayu bagi survival politik mereka.

 INILAH MANUSIA YANG BERTOPENGKAN ISLAM TETAPI HATI PENUH KOTORAN NAFSU SERAKAH DAN JIWA YANG KOTOR! BILA ORANG KATA NIK AZIZ, BILA ORANG KUTUK NUAR BRAHIM, PANDAI PULAK MEREKA MARAH SANGAT MALAHAN MENYATAKAN ULAMA ADALAH PEWARIS NABI DAN TIDAK BOLEH DIKRITIK. TAPI APA HUKUMNYA PULA MEMBUAT TUDUHAN DAN MELEMPARKAN HINAAN PADA ULAMA DAN MUFTI YANG LEBIH LAYAK DAN LEBIH DALAM ILMU AGAMA MEREKA DARIPADA TOK GURU KALIAN TU!

APA NAK JADI DENGAN PEMBANGKANG NI? SIAPA SAHAJA YANG TIDAK SEHALUAN DENGAN MEREKA DIHINA DAN DITENTANG. INGATLAH BAHAWA KEBONGKAKAN KAMU SEMUA INI ADA HARGANYA! BERTAUBATLAH!

No comments: