RAKAN PEJUANG

22 September 2011

SI KAFIR BELAAN PAS MENDESAK HUDUD GANTI ISA! HUDUD GANTI ISA??????

SALAM...


INI ADALAH SEDUTAN DARIPADA HARAMKAH DAILY. MACAM BIASALAH, MEREKA NI TERLALU TERDESAK NAK MEMERINTAH.

DHPP mahu hudud ganti ISA
Khairil Abdul Rahim   
JERANTUT, 22 Sept: Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) Pusat menyambut baik pemansuhan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang diumumkan Perdana Menteri baru-baru ini, namun mahu akta yang baru diganti dengan hudud.
Timbalan Ketua DHPP Pusat, N. Balasubramaniam, berkata pemansuhan tersebut menampakkan kerajaan telah insaf dengan kesalahan menggunakan hukum yang zalim itu jadi sewajarnya digantikan dengan undang-undang yang adil.
“Secara peribadinya, saya melihat penggantian dua akta baru kepada ISA seperti yang diumumkan itu tidak perlu diwujudkan sebaliknya digantikan dengan pelaksanaan hukum hudud.
“Hukum hudud itu lebih dekat dengan keadilan kerana penggubalannya tidak terikat dengan politik atau kepentingan kelompok tertentu, sedangkan akta baru dikhuatiri jelmaan roh ISA yang asal juga,” katanya kepada Harakahdaily.
Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas pengumuman Datuk Seri Najib Tun Razak memansuhkan undang-undang peninggalan penjajah ISA dalam Perutusan Khas Hari Malaysia minggu lalu.
Sebaliknya Najib memaklumkan dua undang-undang baru akan digubal (sebagai ganti) bagi memelihara keamanan, kesejahteraan, kesentosaan serta kerukunan hidup rakyat dan negara.
Dalam perutusan itu juga, Najib turut mengumumkan pemansuhan Akta Buang Negeri 1959 selain akan mengkaji semula Akta Kediaman Terhad 1933, Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 dan seksyen 27 Akta Polis 1967.
Tambah Bala, oleh kerana kerajaan sudah sedar bahawa selama ini negara menggunakan undang-undang yang salah dan zalim beliau sependapat dengan kenyataan Mohamad Sabu yang mahukan kerajaan memohon maaf secara terbuka kepada mangsa tahanan ISA terdahulu.
“Adab orang yang sudah membuat salah, mestilah meminta maaf. Bahkan ganti rugi kepada mangsa juga perlu memandangkan sebahagiannya telah dipandang serong oleh masyarakat sedangkan kesalahan mereka tidak pernah dibuktikan di mahkamah.
“Selain daripada kerjaya mereka musnah sehingga pendapatan mereka terjejas. Apa lagi terpaksa meninggalkan anak-anak yang terpaksa berhadapan dengan tohmahan umum dan sentiasa hidup dalam ketakutan.
“Mangsa telah menanggung kerugian yang teruk dan dijatuhkan maruah, jadi mengapakah kerajaan tidak boleh memohon maaf dan memberi ganti rugi,” soalnya.

KOMEN ANAK SUFI:


1.  ANAK SUFI BERPANDANGAN BAHAWA PAS TELAH MEMBERIKAN MAKLUMAT YANG SALAH MENGENAI HUKUM HUDUD KEPADA ORANG KAFIR DENGAN MENYATAKAN BAHAWA HUKUM HUDUD INI HANYALAH UNTUK ORANG ISLAM SAHAJA. HAKIKATNYA, HUKUM HUDUD INI TETAP TERPAKAI KEPADA SEMUA. KERANA BERANGGAPAN BAHAWA SISTEM HUDUD PAS HANYA AKAN MENGENA PADA UMAT ISLAM SAHAJA, MAKA SI KAFIR INI MENYOKONGNYA. BUKAN MAKSUD ANAK SUFI BAHAWA ANAK SUFI MENOLAK HUDUD TAPI, PELAKSANAAN DI KELANTAN YANG TENTUNYA JIKA TIDAK DILAKSANAKAN DENGAN BIJAKSANA AKAN MEMBAWA KEPADA KEROSAKAN HASIL DARIPADA KESILAPAN DAN KEBODOHAN MANUSIA ITU SENDIRI.

2.  SATU LAGI YANG PERLU ANAK SUFI TEGASKAN BAHAWA SEBENARNYA PEMBANGKANG INI SANGAT KELIRU DENGAN MAKSUD PERDANA MENTERI MEMANSUHKAN AKTA ISA. ANAK SUFI AKAN MENULIS KHAS TENTANG PEMANSUHAN AKTA ISA INI NANTI. 


APA YANG ANAK SUFI DAPAT KATAKAN ADALAH PEMBANGKANG SEMEMANGNYA SUDAH GOYAH. PERANCANGAN PELAKSANAAN HUDUD DI KELANTAN HANYALAH UNTUK MERAIH KEMBALI UNDI RAKYAT TERHADAP PAS SETELAH DIBUSUNGKAN OLEH MAT SABU. KITA TUNGGU DAN LIHAT SEJAUHMANA IKHLASNYA PAS UNTUK MELAKSANAKAN HUDUD DI KELANTAN!

No comments: