RAKAN PEJUANG

09 August 2011

SIAPA YANG LEBIH BERKUASA? PAS ATAU JAIS?

SALAM....


BILA ANAK SUFI MENDENGAR PENJELASAN HADI AWANG BERKENAAN DENGAN ISU SERBUAN JAIS KE ATAS GEREJA DAMANSARA UTAMA INI, ANAK SUFI TERTANYA-TANYA, ADAKAH HADI AWANG LUPA AKAN PERINGATAN ALLAH AGAR BERWASPADA DENGAN GOLONGAN AL-KAFIRUN. 

SUNGGUH MENYEDIHKAN SEORANG YANG BERGELAR ULAMA, SANGGUP MENGATAKAN BAHAWA ISU INI SENGAJA DIPERBESARKAN OLEH UMNO UNTUK MENUTUP ISU BERSHIT 2.0.  SATU BENTUK FITNAH YANG SANGAT MEMUALKAN YANG TERKELUAR DARI MULUT SEORANG YANG DIANGKAT OLEH PENGANUT PAS SEBAGAI ULAMA TERSOHOR MEREKA SELEPAS ULAMA BESAR MEREKA NIK AZIZ.

MENURUT HADI AWANG, PIHAK PAS AKAN MENDAPATKAN PENJELASAN DARIPADA JAIS DAN PIHAK GEREJA BERKAITAN DENGAN PERKARA INI. KATA HADI AWANG, MEDIA LAGI TIDAK BOLEH DIPERCAYAI. (TERMASUK HARAKAH, BLOGGER DAN MEDIA PEMBANGKANG YANG BANYAK MEMFITNAH DARIPADA YANG BENAR). OLEH ITU, PAS PERLU MENDAPATKAN PENJELASAN TERUS DARIPADA PIHAK JAIS DAN GEREJA. APA MAKNANYA? ADAKAH HADI AWANG MENJANGKAKAN BAHAWA PIHAK GEREJA AKAN MENGAKU BAHAWA MEREKA MEMANG SEDANG MELAKUKAN GERAKAN MEMURTADKAN UMAT ISLAM? ADAKAH PIHAK GERJEJA AKAN MENGAKU BAHAWA MEREKA TELAH MEMBERIKAN AL-KITAB KEPADA ORANG ISLAM YANG DATANG MENDAPATKAN BANTUAN DARIPADA MEREKA? ADAKAH PIHAK GEREJA AKAN MENGAKU SEGALA STRATEGI YANG MEREKA JALANKAN UNTUK MENAMBAH BILANGAN PENGANUT KRISTIAN DI KALANGAN UMAT ISLAM?

BERKAITAN DENGAN KENYATAAN HADI YANG INGIN MENDAPATKAN PENJELASAN DARIPADA JAIS PULA DILIHAT SEPERTI SOMBONG TAK BERTEMPAT. ANAK SUFI INGIN BERTANYA, HADI AWANG NI RASA DIA NI PERDANA MENTERI KE? ATAU SULTAN KE? YANG PERLU MENDAPATKAN PENJELASAN DARIPADA JAIS? JAIS BERTINDAK ATAS KAPISITI AUTORITI YANG DIBERI OLEH SULTAN. TIDAK ADA KAITAN LANGSUNG DENGAN PAS! MALAHAN HADI AWANG DAN PAS PERLU INGAT, DALAM HAL EHWAL AGAMA ISLAM, AUTORITI BUKAN DITANGAN MEREKA. JADI, JANGAN NAK OVER RULE PIHAK JAIS.

ANAK SUFI  YAKIN, SEBELUM SERBUAN DI BUAT, PIHAK JAIS PASTINYA TELAH MENJALANKAN INTIPAN DAN INTIPAN SEKIAN LAMA MENGUMPUL BUKTI SEBELUM MASUK KE PREMIS TERSEBUT. MALANGNYA, PUAK PEMBANGKANG SEPERTI PAS YANG TIDAK SENSITIF DALAM HAL KEMURTADAN UMAT ISLAM INI SANGAT MENGECEWAKAN. 

KEPADA PIHAK PAS, ANAK SUFI NAK INGATKAN BAHAWA KERAJAAN MALAYSIA HARI INI YANG DIPIMPIN OLEH PERDANA MENTERI DAN DINAUNGI OLEH DYMM YDP AGONG ADALAH SEBUAH NEGARA YANG LENGKAP DENGAN PERATURAN DAN UNDANG-UNDANG. JADI BELAJARLAH UNTUK MENGHORMATINYA! JANGAN IKUT SELERA SENDIRI SAHAJA! BERMUHASABAH LAH KERANA PAS KINI SUDAH SEMAKIN TERPESONG DARI JALAN YANG SEBENAR!

1 comment:

Abu Idris said...

arrayah.info - Serangan JAIS Ke Atas Gereja : Apakah Tanggungjawab Pemerintah dan Penguasa Islam ke atas Umat?