RAKAN PEJUANG

19 August 2011

BUKTI MENUNJUKKAN PAS MEMFITNAH UMNO DALAM ISU JAIS-DUMC!

SALAM...


PEMIMPIN PAS TUDUH UMNO PULAK YANG JADI DALANG DALAM OPERASI JAIS. PEMIMPIN PAS SEPERTI PAK MUSTAFA DAN TUAN IBRAHIM MEMPERTIKAIKAN BAGAIMANA ISU OPERASI JAIS MEMASUKI GEREJA DUMC UNTUK MENYELAMATKAN AQIDAH UMAT ISLAM DIMULAKAN OLEH BLOGGER PRO-KERAJAAN. MALAHAN, PEMIMPIN PAS TELAH MEMFITNAH BAHAWA UMNO CAMPURTANGAN DALAM OPERASI JAIS.


Harakahdaily

KUALA LUMPUR, 18 Ogos: Tindakan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) yang melengah-lengah isu menyiasat Gereja Methodist Damansara Utama (GMDU) atas laporan murtad sehingga menimbulkan polemik umum tentulah tidak mendatangkan kebaikan kepada semua, apabila di waktu yang sama, ada pihak dalaman yang meledakkan pelbagai bukti dalam blog pro-Umno.

“Kini, rakyat tengah menanti tindakan Jais, lebih-lebih lagi PAS Pusat telah menyatakan pendirian mempertahankan aqidah umat Islam dari sebarang usaha untuk mengganggu-gugat oleh mana-mana pihak.

“Kita sedar dalam sebarang tindakan kita perlu berhemah dan tepat dalam tindakan, kerana bukan soal kita tidak pertahan aqidah ummah, tetapi tindakan yang terburu-buru hanya menjerumus kita kepada perangkap yang sengaja dipasang oleh Umno dan merosakkan lagi nama baik agama Islam yang kini sudah tercacat cela akibat perbuatan Umno selama ini,” kata Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man dalam satu kenyataan. 


Dalam isu Jais, Tuan Ibrahim hari ini juga menimbulkan persoalan terhadap beberapa reaksi dan tindakan Umno sejurus selepas cetusan isu Jais menyiasat gereja – yang beliau sifatkan sebagai amat mencurigakan. 

Tuan Ibrahim berkata perkara paling aneh ialah semua bukti wujudnya usaha pengkristianan dibongkar dan dipelopori oleh blog-blog pro-Umno dan bukan oleh Jais, sedangkan semua bukti itu adalah bahan sulit yang tidak sepatutnya dikeluarkan selagi belum ada dakwaan di mahkamah. 


Ini termasuklah soal-selidik, nama mereka yang hadir, jumlah wang yang dibekalkan, dan terbaru klip video serbuan tersebut dan juga laporan Jais yang sepatutnya diberikan kepada Sultan Selangor terlebih dahulu. ASTAGHFIRULLAH-AL-AZIM...MENGUCAP ANAK SUFI MEMBACA ARTIKEL TERSEBUT. ANAK SUFI RASA, BLOGGER YANG MULA-MULA SIARKAN ISU DUMC INI ADALAH ANAK SUFI. ITU PUN KERANA ANAK SUFI TERBACA PERBINCANGAN HANGAT DALAM LOW YAT FORUM YANG MENGELUARKAN KENYATAAN TERSEBUT. SILA RUJUK DI SINI. BLOGGER OTAI SEPERTI PISAU, UNSPINNERS DAN GERAKAN TIMUR MASIH BELUM MENYIARKAN ISU TERSEBUT SEMASA ANAK SUFI MENULIS ENTRI TU. 


JADI, BAGAIMANA PULA PAK-PAK HAJI DAN OSTAT KEPIMPINAN PAS BOLEH KELUAR KENYATAAN MEMFITNAH MACAM NI? NAMPAK SANGAT LAH PUAK-PUAK PAS NI DAH TERIKUT KAEDAH DAPPIG CELAKA YANG AKAN CARI APA SAJA ISU UNTUK MEMBURUKKAN UMNO. APA SAJA! APA SAJA! BAGAIMANA PULAK BOLEH KATA BLOGGER UMNO YANG PELOPORI ISU NI TERLEBIH DAHULU DARIPADA JAIS? SEDANGKAN JAIS BERTINDAK DULU BARU ISU ITU DISIARKAN OLEH BLOGGER ANAK SUFI! DAN YANG PENTING ANAK SUFI PULA MENDAPATKAN MAKLUMAT TERSEBUT DARIPADA LOW YAT FORUM BUKAN HASIL DARIPADA PERANCANGAN SESIAPA!


ANAK SUFI MENGHARAPKAN PARA PEMIMPIN PAS NI, BAWA-BAWALAH INGAT ALLAH S.W.T. POLITIK, POLITIK LAH JUGA TAPI BILA TIBA HAL MURTAD DAN AQIDAH MACAM NI USAHLAH KITA BERTELAGAH. CUKUP-CUKUPLAH MEMFITNAH UMNO. KESIAN KAT ORANG UMNO YANG ASYIK DOK KENA FITNAH PASTU KENA JATUH KAN HUKUMAN MASUK NERAKA OLEH PEMIMPIN DAN PENGANUT PAS! SAMPAIKAN BULAN RAMADHAN PUN TIDAK DIHORMATI. ASYIK FITNAH JE!!!!!!!!


TAKUTLAH PADA  ALLAH WAHAI PAS! HENTIKANLAH FITNAH PADA UMAT ISLAM UMNO!

5 comments:

Anonymous said...

pas memang dah tenat skrg ni..

Anonymous said...

Ostart2 Pas mengutamakan politik jumud & menggilababi..isyarat dari Allah jelas..mujur blogger Anak sufi mendapat mesej itu.

Tuan Ibrahim, Mustafa Ali dll. begitu angkuh kononnya sebagai pemikir yg paling berotak dlm Pas mendakwa mereka shj yg benar.

Padahal mmg diketahui umum Pas kecut menyatakan kebenaran apabila TUHAN Pas yakni, BERHALA DAPIG mengeluar FATWA rasmi, Nik najis akan patuh.

TAKUTLAH ALLAH MELEBIHI DAPIGS & PAS TAK PERNAH BUKTIKAN NYA LAGI..

Anonymous said...

PAS IBRAT PELURU BAGI DAP KEMANA ARAH LARAS SENAPANG YG DAP HALAKAN DISITU IA AKAN MELETUP TIBA UMNO YG JADI SASARAN MEREKA MAKA TERKELUAR LAH PELURU KENA PADA UMNO TAPI MEREKA LUPA YG TERKELUAR ADALAH PELURU KAPOR TIDAK TIGGAL BEKAS PADA UMNO AKHIR NYA PELURU HIDUP YG TERKENA PADA PAS APA PUN UMAT ISLAM MALAYSIA HARUS PERSALAHKAN PAS DALAM BANYAK HAL BAB AKIDAH KITA BUANG JAUH JAUH PARTI INI YG MULA MENGARUT PRU 13 INGAT PAS JANGAN SESEKALI ADA DI HATI SETIAP UMAT ISLAM DIMALAYSIA INI UMNO LAH TETAP DIHATI.

Nightroad said...

ha3...aku dtg lg...
lawak bai ko nye entri...

aku akn cube sedaya upaya utk mempercayainya...ha3...

psst...aku mls nk berhujjah, buang masa, just dtg sni, bce entri ko smbl gelak2x...he3..=p

delete jgn x delete komen aku...=)

anak sufi said...

nightroad...di bulan mulia ni, anak sufi tidak akan dan tidak pernah menipu dalam hal-hal politik. apa yang anak sufi katakan adalah benar dan sesungguhnya apa yang yang anak sufi terangkan dalam entry ni juga adalah yang benar. kalau bai nak percaya..percayalah..tak nak percaya pun terpulanglah...Allah lebih mengetahui ia benar atau tidak.