RAKAN PEJUANG

21 September 2010

ITU LAH PEMBANGKANG...

"Malangnya, semua usaha yang dilakukan Najib dengan tujuan untuk memurnikan persepsi rakyat terhadap kepimpinan barunya, tercalar dan dipertikaikan rakyat akibat kematian Teoh Beng Hock semasa dalam siasatan di bangunan pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).
Teoh merupakan Setiausaha Politik Exco Negeri Selangor dari DAP, Ean Yong Hian Wah, disoal siasat SPRM berhubung dengan dakwaan salahguna peruntukan Dewan Undangan Negeri.
Kematian Teoh membuka persoalan yang sangat besar, bukan sahaja kematiannya menjadi suatu misteri yang harus disiasat dengan seadil-adilnya.
Malah, ianya membuka mata rakyat terhadap SPRM, yang sejak keujudannya gagal menampilkan imej sebagai sebuah badan professional, telus dan terkecuali daripada pengaruh pemimpin kerajaan Umno-BN." PETIKAN DARIPADA SALAH SEBUAH BLOG PEMBANGKANG.
NAMA PUN PEMBANGKANG, SEMUA YANG KERAJAAN BUAT SALAH BELAKA. RAMAI PEMIMPIN POLITIK PEMBANGKANG MENYALAK BEGITU NYARING TENTANG KEMATIAN BENG HOCK. MALAH ADA YANG SANGGUP MENAMPAL GAMBAR BENG HOCK DI TUBUH SENDIRI HANYA UNTUK MENUNJUKKAN SPRM TU JAHAT BENG HOCK TU SEBAIK MANUSIA YANG PERLU DIADILI KEMATIANNNYA. SEMUA ORANG TAU, PEMBANGKANG PUN TAU, DIA MATI KERANA BUNUH DIRI TAPI KERANA SYOK NAK MEMBURUKKAN SPRM SEBAGAI SEBUAH BADAN KERAJAAN MAKA MEREKA MEMPOLITIKKANNYA.
KINI BERLAKU LAGI TRAGEDI MENYAYAT HATI KEMATIAN JUTAWAN KOSMETIK DAN 3 YANG LAIN SERTA HAMPIR 20 MANGSA DIBUNUH DENGAN KEJAM. SEPERTI BIASA TERDAPAT PEMIMPIN PEMBANGKANG YANG SEKALI LAGI MENYALAK MENYALAHKAN PIHAK PDRM PULA. PADAHAL PDRM TELAH MENJALANKAN TUGAS DENGAN CEMERLANG. NAMUN SALAKAN MEREKA INI TIDAK PULA SEHEBAT SALAKAN SEMASA KEMATIAN  BENG HOCK ATAU KUGEN. NAMUN APA TETAP SAMA ADALAH BAGAIMANA KEMATIAN YANG SADIS INI DIJADIKAN PULA ALAT OLEH PUAK PEMBANGKANG NEGARA UNTUK MEMBURUKKAN IMEJ PDRM PULA YAKNI SATU LAGI ORGANISASI KERAJAAN TERBESAR AGAR DIBENCI OLEH RAKYAT. HANYA RAKYAT YANG KURANG MEMBACA BANYAK MENDENGAR, BUTA HATI DAN KURANG BIJAK MENILAI SAHAJA YANG AKAN PERCAYA PADA KATA-KATA PEMBANGKANG YANG SEMEMANGNYA HANYA TAHU MEMBANGKANG TAPI TIDAK ADA JASA WALAU SEKELUMIT PUN DALAM PEMBANGUNAN NEGARA INI.

No comments: