RAKAN PEJUANG

12 December 2011

JANGAN MENGALAH DATO SHAHRIZAT! JANGAN TEWAS DENGAN DESAKAN MEREKA!

SALAM...
ANAK SUFI BANYAK MENDENGAR DESAKAN DARIPADA PIHAK PEMBANGKANG HATTA PIHAK UMNO SENDIRI AGAR DS SHAHRIZAT MELETAK JAWATAN SEBAGAI KETUA WANITA UMNO DAN SETERUSNYA MUNGKIN SEBAGAI MENTERI DI KEMENTERIAN PEMBANGUNAN WANITA DAN KELUARGA. 


KENAPA YA? ANAK SUFI YAKIN, PEMBANGKANG MEMANG GERUN DENGAN PENGARUH KAK IJAT NI. TAPI YANG ANAK SUFI PELIK ADALAH SUARA-SUARA SUMBANG YANG DIDENDANGKAN SENDIRI OLEH ORANG UMNO MEMUKUL PALU BERSAMA PEMBANGKANG MENGGESA DS IJAT MELETAK JAWATAN.


DS SHAHRIZAT ADALAH PEMIMPIN WANITA YANG BANYAK BERJASA KEPADA NEGARA. KEPIMPINAN BELIAU SANGAT MENYERLAH DALAM MEMPERTAHANKAN WANITA DAN PEMBANGUNAN KELUARGA. 
BELIAU DEKAT DI HATI IBU TUA, IBU TUNGGAL, OKU, ORANG MISKIN DAN REMAJA YANG BERISIKO TINGGI. ADA SAJA YANG DILAKUKAN OLEH DATO IJAT KITA NI DALAM MENJALANKAN TANGGUNGJAWABNYA KEPADA MASYARAKAT DAN NEGARA.


MAK LAMPIR ZURAIDAH MEMANG TAK SUKA KAK IJAT SEBAB DIA TIDAK SENANG MELIHAT RAKYAT BERASA SENANG DENGAN WANITA UMNO NI. JIKA SHAHRIZAT BERUNDUR BERMAKNA IA MEMBERIKAN KREDIT KEPADA PUAK PEMBANGKANG KERANA BERJAYA MENUMBANGKAN INDIVIDU YANG BERPENGARUH DI MATA RAKYAT. 


MENGAPA PULA BELIAU PERLU MENERIMA TANGGUNGJAWAB DI ATAS APA YANG SUAMI BELIAU LAKUKAN? MENGAPA WAN AZIZAH TIDAK MELETAK JAWATAN KERANA  KERUNTUHAN MORAL ANWAR IBRAHIM???? ADAKAH SEORANG KETUA JABATAN PERLU MELETAKKAN JAWATAN KERANA KESALAHAN SUAMI ATAU ANAK-ANAKNYA SEDANGKAN DIA SENDIRI TELAH MENJALANKAN TANGGUNGJAWAB DENGAN BAIK???


HENTIKANLAH MEMUKUL TABUH AGAR DS SHAHRIZAT BERUNDUR! KAMI RAKYAT MARHAEN YANG NAMPAK APA YANG DS SHAHRIZAT LAKUKAN TETAP AKAN BERSAMA BELIAU MEMBERIKAN SOKONGAN AGAR BELIAU TIDAK SEKALI-KALI TERMAKAN DESAKAN DAN HASUTAN MEREKA YANG CINTAKAN KEHANCURAN KHUSUSNYA KEHANCURAN UMNO ITU SENDIRI!

6 comments:

Anonymous said...

Jangan taksub sgt pada pemimpin, kalau kira jasa, ramai lagi pemimpin yg berjasa. Agenda NFL adalah baik cuma yg diberikan tu tak berapa molek.Ada conflict of interest, tambah lagi Dato Shahrizat masih berkhidmat.Sepatutnya perkara2 ni dia ambil kira. Cukuplah ngan isu spt PKFZ, First Lady etc. , finishingnye tak cantik dan mrk2 diluar bukan buta.Sekadar pandangan ikhlas, keterbukaan perlu krn keadaan skg dah byk berbeza.

Anonymous said...

Apa jua alasan dari Shahrizat tak dapat diterima masyarakat lagi. Cuba fikirkan bagaimana rasanya rakyat sekeliling yg miskin bila melihat keluarga Shahrizat yg kaya masih perlu mangambil kontrak ini. Apakah mereka keluarga nya ada pengalaman saperti rakyat penternak lain atau pun dia layak kerana ketua Wanita Umno? Shahrizat tidak lagi 'winnable' candidate, kalau tidak letak lah dia di Lambah Pantai sekali lagi. Sudah pasti rakyat akan memilih calun lain.

Anonymous said...

Masyarakat mana yg tak boleh terima tu?? Orang kampung aku semua ok je. Kena ingat ye....suami dia memohon dan terpulang kepada pihak yg meluluskan pinjaman. Korang ingat kalau Shahrizat letak jawatan, nama UMNO terus bersih dan suci? Lagi nampak mentaliti UMNO buruk siku, tak konsisten dan pendendam.

Cukuplah. Jangan terikut2 dgn pembangkang. Niat mereka hanya nak menghancurkan. Kalau tak nampak lagi, analisa tindakan mereka, tiada satu pun yg ikhlas.

matrengganu said...

Kalau buat kilang proses tahi lembu ada juga bagusnya. Boleh juga saya jadi pekerja.

bRAVEhEART said...

salam tuan, blog tuan sudah dilinkkan diblog bh, terima kasih kerana selalu mengikuti blog bh, teruskan menulis dan suarakan apa yang ada dalam hati, blog kita dan pendapat kita.....

Anonymous said...

sian kt shahrizat.... kita patut sian kt dia sbb byk berjasa kpd rakyat.. kita patut sian kt rosmah n najib jgk sbb lg byk jasa kt rakyat.. patut juga sian kt mahathir sbb terlalu byk jasa dia... KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH.. APAKAH JASA MEREKA..? MKN DUIT RAKYAT... KAH KAH KAH KAH KAH..